Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Veterani Nogometnega društva Polzela na gostovanju v Srbiji

Veterani Nogometnega društva Polzela smo se v petek, 22. oktobra 2021, z avtobusom odpravili na gostovanje v Veliko Gradište. Začetek te prijetne zgodbe sega dve leti nazaj, ko smo se pri meni doma srečali Časlav, njegov sorodnik Zlatko in jaz.

Takrat smo na Bregu pri Polzeli odprli povsem nov objekt Nogometnega društva Polzela in srbske prijatelje ob tej priložnosti povabili na otvoritveni nogometni turnir. Medsebojno druženje, igranje nogometa in povezovanje pa so bili razlogi, da smo jim obisk pri njih tokrat vrnili.

V popoldanskem času nas je ob prihodu pričakal župan Dragan Mikić. Njihova gostoljubnost in prijaznost tako rekoč nista imeli meja, ogled njihovih zgodovinskih znamenitosti in pogostitev v lokalih z odlično kulinariko sta bila na resnično visoki ravni. Presunljiva je njihova pokrajina in z ribami bogato območje. Donava v neposredni bližini je široka 6700 metrov.

V takšni tekmi, kot je bila tokrat, rezultat resnično nima bistvenega pomena, zato smo se po tekmi vsi veselili rezultata 3 proti 3. Večerja z njihovo glasbo nas je spodbudila, da tovrstno srečanje nadaljujemo enkrat na leto in tako tudi v prihodnje nadaljujemo naše prijateljstvo in druženje.

Vsega lepega je enkrat konec, zato smo se v nedeljo po zajtrku od njih poslovili in se odpravili proti domu.

Ivi Kapitler

 

Oglejte si tudi