Oceni objavo

Upokojenke in upokojenci naše občine najboljši v celjski regiji

V mescu juniju so končali športne igre upokojenke in upokojenci na ravni Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Celje. Tekmovali so v sedmih športnih panogah, in sicer: stezno kegljanje, šah, pikado, kegljanje s kroglo na vrvici (rusko kegljanje), ribolov s plovcem, balinanje in streljanje.

Tekmovanja so potekala v naslednjih krajih: Slovenske Konjice (stezno kegljanje), Bočna - Gornji grad (pikado), Šentjur (šah), Velika Pirešica - Galicija (kegljanje s kroglo na vrvici), Polzela - Preserje (ribolov s plovcem), Prebold (balinanje) in Štore (streljanje z zračno puško). Na vseh tekmah so sodelovale moške in ženske ekipe iz tridesetih društev celjske regije.

V končni razvrstitvi so upokojenke in upokojenci naše občine zasedli prvo in drugo mesto. Članice in člani Društva upokojencev Polzela so kot prvi dosegli 68 točk, članice in člani Društva upokojencev Andraž nad Polzelo pa so kot drugi dosegli 58 točk.

Na državni ravni tekmovanj Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) bomo iz naše občine imeli dve ekipi. V kegljanju s kroglo na vrvici nas bo zastopala moška ekipa iz Društva upokojencev Andraž nad Polzelo, ker je zasedla prvo mesto na pokrajinski ravni. Iz Društva upokojencev Polzela pa nas bodo zastopali balinarji, ki so prav tako bili najboljši na pokrajinski ravni.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežene uspehe ter se jim zahvaljujemo za njihovo udeležbo na igrah.

Drago Jamnikar in Boris Turk

Oglejte si tudi