Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Zoja Avžner do brona na Balkanskem prvenstvu

Od 26. do 28. novembra 2021 je v Reki potekalo 21. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in U21. Nastopilo je 731 tekmovalcev iz 13 držav Balkana (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Albanija, Kosovo, Črna gora, Severna Makedonija, Romunija, Bolgarija, Grčija, Ciper in Turčija). Prvenstva so se udeležile tudi štiri tekmovalke iz Karate kluba Polzela: 
Nika Šenica, Aneja Jesenek Rojšek, Laura Bergant in Zoja Avžner. Nika Šenica je na visoko oviro naletela že v prvem krogu. Na tatamije je stopila tudi Aneja Jesenek Rojšek, ki je v prvem krogu suvereno zmagala, v drugem pa po dobri predstavi v zadnjih sekundah naredila napako in žal izgubila. V kategoriji mlajših članic je nastopila Laura Bergant, ki je po  tesnem porazu v repasažnem boju proti Grkinji osvojila sedmo mesto. Zadnji nastop na prvenstvu je pripadel Zoji Avžner, ki je svoje nastope opravila z odliko in po štirih zmagah osvojila tretje mesto v kategoriji mladink do 59 kg.

Po kolajni na otroškem Balkanskem prvenstvu leta 2018 nas je ponovno razveselila Zoja Avžner, ki je v močni kategoriji mladink do 59 kg osvojila bronasto kolajno. Suvereno je premagala reprezentantko Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške, žal pa v polfinalni borbi v zadnji sekundi izgubila proti Makedonki. V repasažu je suvereno zmagala proti nasprotnici iz Grčije z rezultatom 7 : 1.

Čestitke Zoji za vrhunske borbe in osvojeno kolajno na zelo zahtevnem tekmovanju.


Luka Deberšek

 

Oglejte si tudi