Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu

V torek, 14. januarja 2020, ob 9.30 so na gradu Komenda potekala predavanja na temo »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«, ki so jih organizirali Javna agencija RS za varnost prometa, Rdeči križ Slovenije, ZDUS, DARS, MNZ – Policija, Občina Polzela in DU Polzela.

 

Predavanja so bila namenjena seniorjem in upokojencem, razdeljena so bila na pet tematskih sklopov, in sicer: osvežitev znanj pravil cestnega prometa, varna vožnja po avtocesti in hitri cesti, praktične izkušnje policije, svetovanje o zdravstvenih kriterijih za vožnjo ter temeljni postopki oživljanja. Predavali so priznani strokovnjaki. Pri zadnji temi smo lahko udeleženci tudi sami preizkusili »oživljanje« ponesrečenca z AED (avtomatski eksterni defibrilator). 

 

Nismo pa končali predavanja na tej točki, saj se bomo udeleženci predavanja lahko »preizkusili« še v cestni vožnji z ocenjevalci na vozniškem izpitu. To bomo opravljali na avtopoligonu v Ljubečni pri Celju. Lahko se nam pridruži še kdo, ki ni bil na torkovem predavanju. Dogodka se je udeležilo blizu 30 občank in občanov. 

 

Igor Pungartnik

 

Foto: Tone Tavčer

Oglejte si tudi