Oceni objavo

Sklepi prve izredne seje občinskega sveta Občine Polzela (24. 8. 2023)

Na temo poplavne varnosti je bila 24. avgusta 2023 na gradu Komenda sklicana prva izredna seja Občinskega sveta Občine Polzela. Občinski svetniki so sprejeli naslednje sklepe.


1. Občinski svet Občine Polzela se je seznanil s poročilom poveljnika Civilne zaščite Občine Polzela in poveljnika Gasilskega poveljstva Občine Polzela.

2. Župan je imenoval delovno skupino, ki bo proaktivno sodelovala pri pogovorih med občino in pristojnimi institucijami.

3. Delovna skupina bo na vsaki seji občinskega sveta podala kratko delovno poročilo.

4. Občina bo proaktivno nadaljevala izvedbo državnega prostorskega načrta za ureditev Savinje za zagotavljanje poplavne varnosti urbaniziranih območij od Ločice ob Savinji do Letuša.

5. Občina Polzela in Civilna zaščita v sodelovanju z Direkcijo RS za vode in koncesionarjem bosta takoj pristopili k aktivnostim za izvedbo nujnih sanacijskih ukrepov.

6. V najkrajšem možnem času bo izveden sestanek z ministrom Urošem Brežanom z Ministrstva za naravne vire in prostor RS.

7. Občinska uprava bo preverila finančne ukrepe, ki bi bili možni za pomoč občanom,     prizadetim v poplavah, kjer se opravlja javna služba, katerih soustanoviteljica je Občina Polzela.

8. Župan bo v najkrajšem možnem času sklical zbor krajanov naselij Breg pri Polzeli in Ločica, ki so bili prizadeti v poplavah.

Občinska uprava Občine Polzela

Oglejte si tudi