Oceni objavo

Prijetni spomini niso zbledeli

Kako lepo je, ko se srečajo nekdanji sošolke in sošolci iz osnovne šole, zna zagotovo povedati generacija, ki je v šolskem letu 1958/59 končala šolanje v Osnovni šoli Polzela. Nekdanji polzelski učenci so 64. obletnico praznovali 17. maja 2023 v gostilni Cizej, ko so se po štirih letih ponovno sestali.

Čeprav je od njihovih osnovnošolskih let minilo že kar nekaj časa, spomini na takšne in drugačne prigode še niso zbledeli ter so bili tudi tokrat razlog za marsikateri nasmeh na njihovih obrazih. Tokratnega srečanja se jih je udeležilo 19. V razredu jih je bilo 35, od tega je pokojnih osem. Ker je bila takrat v bližnjem okolišu osemletna osnovna šolo le na Polzeli, učenci niso prihajali le od tukaj, temveč tudi iz Andraža nad Polzelo, Braslovč, Orle vasi in Spodnjih Gorč. Večina jih je ostala v Občini Polzela, nekaj si jih je družine ustvarilo drugod po Sloveniji.

V času njihovega zadnjega srečanja so bile živeče še tri učiteljice, Majda Cvikl Vybihal, Vlada Rode Vizjak in Jožica Drnovšek. Žal sta zdaj prvi dve že pokojni. Ob koncu srečanja so si zaobljubili, da se drugo leto ponovno srečajo in proslavijo 80. rojstni dan.

Špela Ožir

Oglejte si tudi