Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Prenova vrtca na Polzeli

V torek, 8. oktobra 2019, so na Polzeli slovesno predali uporabi prenovljen del Vrtca Polzela, ki je organizacijska enota OŠ Polzela.

Stavba Vrtca Polzela je bila zgrajena leta 1976 kot enota Vrtcev Žalec s sredstvi občanov in delovnih ljudi takratne Občine Žalec. Leta 1999, ob ustanovitvi Občine Polzela, je Vrtec Polzela skupaj z Vrtcem Andraž postal organizacijska enota javnega zavoda OŠ Polzela. Leta 2014 je razširil svoje prostore z novim prizidkom, saj je pridobil pet novih igralnic, novo in sodobno telovadnico, kotiček za strokovno delo vzgojiteljic, prostrano teraso, preurejeno igrišče. Januarja letos se je začela energetska sanacija starega dela vrtca. Izvajala se je  v sklopu projekta Energetske sanacije javnih stavb Športne dvorane Polzela in Vrtca Polzela. Za izvedbo teh del je bil že v letu 2018 izbrani izvajalec Lesnina – MG oprema, ki je energetsko sanacijo vrtca izvedel po ceni 474.360 evrov. Kot vir financiranja so bila pridobljena sredstva državnega proračuna za evropsko kohezijsko politiko v višini 130.000 evrov, drugo so bila sredstva iz proračuna Občine Polzela.

Ob energetski sanaciji so bili izvedeni ukrepi na ovoju zgradbe (dodatna toplotna izolacija sten, ostrešja z novo kritino, zamenjava stavbnega pohištva s senčili), v celoti je bila sanirana kotlovnica vrtca (zamenjan energent za ogrevanje, in sicer vgradnja toplotne črpalke zrak/voda in plinskega kondenzacijskega kotla). Zaradi spremljanja porabe energije je uveden energetski monitoring. Z omenjenimi ukrepi bodo načrtovani prihranki pri energetski oskrbi objekta v višini 58 % zdajšnjih stroškov.

Slovesen dogodek oziroma odprtje prenovljenega dela  je potekalo v čudovitem jesenskem ambientu  vrtčevskega igrišča, kjer se je zbrala številčna množica predstavnikov lokalne skupnosti, staršev, občanov vseh starosti. Prisrčen program so pripravili otroci in vzgojiteljice najstarejših skupin otrok, ki so s plesom in prepevanjem pokazali veselje  nad novo pridobitvijo, vse pa razveselili s svojo otroškostjo in prisrčnostjo. Zbrane sta nagovorila župan Občine Polzela Jože Kužnik in ravnateljica Osnovne šole in vrtca Polzela Bernardka Sopčič. Ravnateljica se je v nagovoru med drugim zahvalila za vse novosti in veliko vrednost vloženih sredstev ustanoviteljici, vsem preostalim pa za potrpežljivost in razumevanje, župan pa je predstavil vrednost prenove in pohvalil sodelovanje z izvajalci sanacije. Slovesno so trak prerezali župan Jože Kužnik, ravnateljica Bernardka Sopčič, izvršni direktor za tehnično področje podjetja Lesnina MG oprema David Svetelšek ter otroci vrtca.

Program so poleg otrok popestrili še Kvartet Oljka in ansambel Za žur, vsi obiskovalci pa so se sladkali s torto velikanko ter dobrotami šolskih in vrtčevskih kuharic, Malteškega hrama in Občine Polzela. Tako so bile novosti pospremljene z nagajivim otroškim vrvežem in druženjem različnih generacij Polzelank in Polzelanov.

          

Tone Tavčer

Oglejte si tudi