Oceni objavo

Policijska kronika – september 2023

17. 9. smo bili policisti PP Žalec obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine. Neznani storilec je v nočnem času vlomil v stanovanjsko hišo v naselju Orova vas. Neznani storilec je bil pregnan s strani oškodovanca, zato iz objekta ni ničesar odtujil. Za neznanim storilcem policisti še poizvedujemo in bomo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Žalec smo bili v mesecu septembru obveščeni tudi o petih kršitvah javnega reda in miru. Štiri kršitve javnega reda in miru so bile prijavljene v zasebnem prostoru, ena pa na javnem kraju (glasna glasba). Kršitelji so bili v opisanih primerih opozorjeni, opozorilo pa so upoštevali.

Prav tako smo policisti PP Žalec v mesecu septembru na območju Občine Polzela obravnavali osem prometnih nesreč, od tega eno z lažjimi telesnimi poškodbami (padec kolesarke v Ločici ob Savinji), druge pa so se zgodile na parkiriščih ali z udeležbo divje živali na cesti Polzela-Andraž nad Polzelo.

Policisti PP Žalec smo bili v mesecu septembru obveščeni še o delovni nesreči, ki se je zgodila na Polzeli na gradbišču novih blokov, kjer je z višine padel delavec in se lažje telesno poškodoval. Policisti PP Žalec bodo po zbranih obvestilih o nesreči obvestili ODT v Celju. 

Drugih varnostno problematičnih dogodkov policisti PP Žalec v mesecu septembru na območju Občine Polzela nismo obravnavali.

Policisti vam v tem jesenskem času svetujemo, da ste še posebno previdni vsi tisti, ki se v tem času ukvarjate s pridelavo mošta in kuhanjem sokov. Pri predelavi izdelkov, ki zahteva zadrževanje v neprezračenih prostorih, kot so vinske kleti, so namreč možne povišane, zdravju škodljive koncentracije plinov. Prav tako ne pozabite na varnost v cestnem prometu, zato vam svetujemo, da ne vozite pod vplivom alkohola.

Pri vrenju mošta nastaja večja količina ogljikovega dioksida, ki zmanjša koncentracijo kisika v zraku, zato je lahko zadrževanje v neprezračenih vinskih kleteh takrat smrtno nevarno. Svetujemo, da prostore, v katerih uporabljate grelna telesa za kuhanje sokov, še posebej pozorno zračite, tako da večkrat na dan naredite prepih, predvsem pa tega opravila nikoli ne izvajajte sami.

Ob vsem tem ni odveč omeniti, da je čas trgatev tudi čas, ko za volan na žalost sede še več vinjenih ljudi kot sicer. Če ste pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, se volana raje ognite, če greste v trgatev k sorodnikom in prijateljem, poskrbite, da bo vozil nekdo, ki ni pil, ali pa se preprosto dogovorite, da tam prespite.

Jakob Udrih

 

Oglejte si tudi