Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
14°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Poplavljenim še vedno pomagajo

Takoj po poplavah avgusta lani je žalsko območno združenje Rdečega križa s krajevnimi organizacijami Rdečega križa začelo zbirati materialna sredstva, finančna sredstva pa še dodatno v sodelovanju z Občino Žalec. Medtem ko so apnene barve in ostala sredstva za odpravo posledic poplav razdelili takoj, so dodatne vrednostne bone in finančna sredstva razdelili pred kratkim.

V letošnjem letu so dodatne vrednostne bone za nakup hrane in tehničnega ter gradbenega materiala žalsko združenje in krajevne organizacije delili dvakrat poplavljenim socialno ogroženim ali osebam z nizkimi plačami ali pokojninami, ki same vzdržujejo hiše. Vrednostne bone je RKS kupil z donacijskimi sredstvi v slovenskih trgovskih podjetjih.

Poplavljenim v Petrovčah, Vrbju, Žalcu, Letušu, Braslovčah in na Polzeli so v RKS – Območnem združenju Žalec razdelili bone v vrednosti 276.900 evrov. Hrano si bodo lahko zagotovili v trgovskih podjetjih Tuš in Hofer, gradbene in tehnične izdelke pa v Mercatorju in Merkurju. V teh dneh bo 15 socialno ogroženih poplavljenih družin, ki si še niso uspele obnoviti stanovanjskih hiš, na transakcijske račune prejelo skupaj 45.089 evrov.

V Žalskem območnem združenju Rdečega križa poplavljenim socialno ogroženim pomagajo tudi s plačili  osnovnih položnic; posamezni družini poplačajo položnice v znesku do 500 evrov. Skupaj so za ta namen od RKS prejeli 30.000 evrov donacijskih finančnih sredstev.

Občina Žalec je dodatno v sodelovanju z RKS – Območnim združenjem Žalec od 14. avgusta lani do sredine januarja letos na humanitarnem računu zbrala 98.628,09 evra donacij od dobrodelnega koncerta septembra lani, posameznikov in podjetij. V to skupno zbrano vsoto donacij je všteta tudi donacija Zavarovalnice Sava d. d., ki je donirala 50.000 evrov. Od tega zneska so 3.121,50 evra namenili nakupu apnenih belih barv v Ari Levec, vsa ostala sredstva pa plačilu osnovnih položnic za električno energijo, komunalne storitve, najemnine in kurjavo. Preostala sredstva so socialno ogroženi poplavljeni prejeli na svoje transakcijske račune.

Oglejte si tudi