Oceni objavo

Pihalni orkester Cecilija in Godba Liboje na Mednarodnem festivalu pihalnih orkestrov na Malem Lošinju

Po dveh uspešno izpeljanih majskih koncertih na Polzeli in Letnem gledališču Limberk Griže smo se glasbeniki Pihalnega orkestra Cecilija in Godbe Liboje 2. junija 2023 odpravili na Mednarodni festival pihalnih orkestrov na hrvaški otok Mali Lošinj.

V družbi 12 orkestrov se je na 15. festivalu zbralo več kot 500 glasbenikov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Na vroče sobotno popoldne smo godbe ena za drugo ob zvokih koračnic zakorakale po promenadi ob morju do glavnega prizorišča, kjer smo se združile v en veliki orkester in skupaj zaigrale dve pozdravni skladbi.

Po pozdravu županje Malega Lošinja in slavnostnem odprtju festivala smo se godbe predstavile z zabavnim koncertnim programom in prav vsem je uspelo ustvariti odlično vzdušje na odru in pod njim. Z vrhunsko izvedenim programom smo lepo predstavili domače kraje, kar potrjuje kar nekaj povabil na podobne festivale.

V prijateljskem godbeniškem vzdušju smo preživeli izjemen glasbeni konec tedna in doživeli zares nepozabno izkušnjo, saj ni manjkalo glasbe, kopanja v morju, večernih druženj in še česa. Tako smo na najboljši mogoč način zaokrožili sodelovanje dveh orkestrov.

Glasbeniki obeh orkestrov vam želimo lepo poletje in obilo glasbenih užitkov.

Gašper Smisl

Oglejte si tudi