Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Lunina čarobna flavtica

S čarobnim vlakom smo se v četrtek, 18. aprila 2024, s perona Kulturnega doma Polzela natanko ob 18. uri odpravili v svet domišljije male Lune in njene čarobne flavtice avtorja Blaža Puciharja ter v adaptaciji besedila Eve Deban in priredb glasbe Gašperja Smisla.
Kako glasba osrečuje vsakega, ki se ji prepusti, nam je skozi pripoved doživeto orisovala pripovedovalka Ana Ulaga Knez, kot posamezni liki iz pravljice pa so se ji s svojimi inštrumenti pridružili učenci in mentorji Cecilije, Kulturno-glasbenega društva Polzela.


V vlogi otožnega sibirskega tigra, želvaka in strašnega zmaja se je odlično odrezal klarinetist Lenart Florjanc, kolibriju in delfinu je s flavto melodijo posodila Nika Herodež, vlogo vihravega ponija je s saksofonom prevzel Gašper Smisl, Neja Štrajhar in Brina Sevnik prav tako s flavto ter Zala Veler na violini pa so orisali vmesno potovanje male Lune. Za klavirsko spremljavo napete zgodbe sta poskrbeli Klara Jug in Meta Podbregar, poslušalci pa za bučne aplavze in odlično vzdušje.


Večer se je z dvorano, polno nadobudnih otrok in njihovih staršev, končal zares pravljično. Luna se je po svoji veliki pustulovščini srečno vrnila domov, na poti pa spoznala veliko novih prijateljev.


Gašper Smisl

Oglejte si tudi