Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

12 let rokodelske skupine Iskrice

Ustvarjalna rokodelska skupina Iskrice  so članice Društva upokojencev Polzela. Svojo prvo samostojno rokodelsko razstavo so imele ob peti obletnici delovanja, in sicer leta 2016. Naslednjo pa čez dve leti, leta 2018. Leta 2021 je bila regijska razstava, na kateri je sodelovalo še 12 drugih prijateljskih ustvarjalnih skupin iz širše Savinjske regije.

Letos skupina Iskrice praznuje 12-letnico delovanja in ob tej priložnosti so 23. septembra 2023 članice pripravile samostojno razstavo, ki si jo je v dveh dneh ogledalo več kot 150 obiskovalcev. Gostje na letošnji razstavi so bili iz Karitas Polzela, ki izdelujejo rože iz papirja, venčke in butarice. Voditeljica na odprtju je bila Pika Pilko. Program pa so popestrile pevke folklorne skupine Grifon iz Šempetra ter glasbenici Mija in Manca iz Kulturno-glasbenega društva Cecilija.

Prvo srečanje ustvarjalne skupine Iskrice se je zgodilo 6. oktobra 2011 v prostorih Društva upokojencev Polzela. Beti Mlakar je na oglasno desko pripela povabilo na ustvarjalne urice, na katero se je odzvala ena udeleženka, Milka Konjšek. Srečanja so že neprekinjeno 12 let vsak torek in število udeleženk je naraslo na 12, od tega jih je pet že od začetka. Idejna vodja skupine je še vedno Beti, toda glede ustvarjalnih vsebin se dogovarjajo skupaj.  

Njihove rokodelske spretnosti obsegajo kvačkanje, pletenje, vezenje, rešilje, izdelavo ogrlic, izdelavo voščilnic, izdelavo suhega cvetja iz papirja in nogavic, izdelavo adventnih venčkov in še in še. Članice skupine se tudi menjujejo, odhajajo in prihajajo nove. Tako se je lani pridružila nova udeleženka in letos še ena. Zadnjih pet let pa neprekinjeno sodelujeta Mihaela Baluh in Milena Špacapan Milena, ki sta ob tej priložnosti prejeli priznanje.

Vabljeni, da se nam pridružite. Imamo se lepo.

Beti Mlakar

Oglejte si tudi