Oceni objavo

Obiskal nas je Miklavž

Kot je že tradicionalno, so se po naši regiji na miklavžev večer zvrstila miklavževanja. Med bolje organizirana tovrstna dogodka zagotovo spadata ta, ki potekata pod okriljem Občine Polzela. V organizaciji Župnije Polzela je bilo v torek, 5. decembra 2023, miklavževanje najprej v cerkvi v Andražu nad Polzelo, čez dve uri pa še v cerkvi na Polzeli.

Zadnjih nekaj let je dogodek osebno obarvan. Miklavž namreč zbrane otroke k sebi pokliče po imenu. Izroči jim darilo in z njimi poklepeta. Starši teh nekaj trenutkov z veseljem izkoristijo za fotografiranje. Uvod v miklavžev večer je bila letos prikupna lutkovna predstava, katere poučna vsebina se je dotaknila vsakogar. Spremno besedo je bral kar župnik Urban Lesjak, ki je predtem tudi nagovoril številne zbrane v cerkvi.

Z glasbo so prireditev, ki je na Polzeli stalnica že vrsto let, obogatili najmlajši pevci, Cekinčki. Predvsem tisti nekoliko starejši pa smo ob izhodu iz cerkve pogrešali parkeljne. Očitno smo bili tudi letos na Polzeli zelo pridni in je Miklavž k nam prišel zgolj v spremstvu angelčkov.

Špela Ožir

Oglejte si tudi