Logo MojaObčina.si
JUTRI
30°C
13°C
SRE.
32°C
15°C
Oceni objavo

Pohod na Planino nad Vrhniko

Maj je mesec med pomladjo in poletjem, nadvse primeren tudi za sprehode v naravo. Na lepo sončno soboto, 18. maja 2024, smo se učenci in učitelji mentorji Osnovne šole Polzela in Waldorfske šole v Žalcu ter drugi planinci Planinskega društva Polzela podali na Planino nad Vrhniko. Bilo nas je 36.

Vrhnika, poznana tudi kot rojstno mesto našega največjega pisatelja Ivana Cankarja, je bila tudi naše izhodišče. Iz mesta, kjer smo zapustili avtobus, nas je pot sprva vodila po asfaltni cesti. Kmalu smo zavili na grobo ozko makadamsko cesto, ki je postopoma prehajala v pot. Na razcepu smo se podali v smeri poti »mimo bukve«, ki se je izkazala kot lahko dostopna pot. Po malo več kot uri hoje in štirih omembe vrednih vmesnih postojankah smo že bili na vhu, ki dosega enako nadmorsko višino, kot je vrh Gore Oljke (733 metrov). Poleg planinske koče stoji na vrhu 22 metrov visok razgledni stolp, postavljenih je tudi nekaj igral. Tako so učenci imeli veliko izbire, kaj početi. Marsikdo se je odpravil na vrh lesenega razglednega stolpa.

V sklopu mladinskega odseka našega planinskega društva smo izvedli že peti izlet v tem šolskem letu. Hvala vsem, ki nam pomagate pri izvedbi tovrstnih pohodov. Prijazno vabimo še druge planince, da se nam pridružite.

Mentorji interesne dejavnosti Matej Letojne, Tanja Sadnik in Maja Apat

Oglejte si tudi