Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Mladinke iz Andraža nad Polzelo državne prvakinje

Preteklo soboto, 5. junija, in nedeljo, 6. junija 2021, je v Celju potekalo letošnje državno gasilsko tekmovanje. Tekmovalo je kar 4000 gasilcev in gasilk, 17 enot iz Gasilske zveze Žalec, od tega kar pet tekmovalnih enot iz PGD Andraž nad Polzelo.
Na sobotnem tekmovanju so se pomerile najboljše ekipe v kategoriji pionirjev, pionirk, mladink in mladincev. Odlično so nastopile mladinke, saj so osvojile prvo mesto ter tako postale državne prvakinje. Ekipo mladink sestavljajo: Anastazija Blagotinšek, Neli Stankovič, Estera Kužnik, Pia Satler, Hana Dušič, Patricija Krk, Maruša Krk, Sara Glušič, Judita Kužnik in Taja Pajenk. Ekipa je nastopila pod vodstvom mentorjev Iztoka Drobeža in Davida Krka.
Na tekmovanju v nedeljo pa so društvo zastopale članice B, ki so na tako pomembnem tekmovanju nastopile prvič in osvojile 29. mesto, članice A so zasedle peto mesto, dve enoti članov A pa sta osvojili deveto in deseto mesto.

Z doseženimi rezultati so si mladinke in obe enoti članov A zagotovili mesto v dodatnih kvalifikacijah za nastop na največjem gasilskem tekmovanju na svetu - gasilski olimpijadi, ki bo prihodnje leto od 17. do 24. julija  v Celju.
Tone Tavčer
Na sliki: Ekipa mladink z mentorjema

Oglejte si tudi