Oceni objavo

Kolesarska dirka Po Sloveniji spektakularno skozi Občino Polzela

Kolesarska dirka Po Sloveniji, ki vključuje tako domačo kot mednarodno profesionalno zasedbo kolesarjev, je tudi letos potekala skozi Občino Polzela.

29. kolesarska dirka je v vseh letih pridobila prepoznavnost in se uvršča v vrh gledanosti na Eurosportu 1 ter drugem programu Televizije Slovenija. Dirka je bila vredna ogleda tudi zato, ker je Dars skupaj z Režijskim obratom Občine Polzela ob rondoju Brega pri Polzeli v obliki kolesa postavil tisoč cestnih stožcev in tako izkazal podporo kolesarjem, udeležencem kolesarske dirke Po Sloveniji. Izjemna postavitev logotipa kolesarske dirke je v treh različnih barvah in s svojo razsežno postavitvijo zaznamovala izjemen dogodek in pripomogla k promociji Občine Polzela in Darsa Vransko.

Ob kolesarski trasi so si naši občani, otroci vrtca in osnovne šole ogledali spektakularno vožnjo kolesarjev, spremljevalcev in policistov, ki so z zvočnimi ter svetlobnimi signali popestrili neverjetno vzdušje.

Kot so ob zaključku dirke Po Sloveniji zapisali organizatorji, sta novo zmago v Rogaški Slatini lovila Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), za katerega je vlekel tudi Matej Mohorič, in Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla), ki je zmago prve etape slavil tudi ob veliki pomoči Luke Mezgeca.

Jasna Gregorc

Foto: Tone Tavčer, Jurij Žohar

Oglejte si tudi