Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

29. likovna kolonija prijateljstva na Gori Oljki

Jesenske barve in utrip našega kraja je 21. in 22. septembra 2019 na Gori Oljki upodabljalo 45 ljubiteljskih slikarjev in 11 učencev Osnovne šole Polzela.

 

Tradicionalne likovne kolonije prijateljstva se udeležujejo ljubiteljski slikarji iz vse Slovenije. Tukaj se srečujejo, slikajo, se spoznavajo in družijo slikarji različnih starosti z različnimi izkušnjami in znanji, ki jih prijateljsko in nesebično delijo med seboj. Ob letošnjem jubileju, 120. obletnici KUD Polzela, so ob strokovni podpori mentorja, slikarja Tomaža Milača, nastali zanimivi motivi, ki spominjajo na preteklost življenja in dela v našem kraju. Upodobljeni so motivi širše okolice in seveda tudi zanimiva tihožitja. Osnovnošolci so slikali z likovno pedagoginjo Urško Juhart.

 

Prvi delovni dan so sklenili s pregledom naslikanih del in strokovnim komentarjem ter priložnostno razstavo. Tudi ob koncu naslednjega dne so postavili razstavo in ocenili nastala dela, nato pa sta se udeležencem zahvalila predsednik KUD Polzela Marko Slokar in vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti, izpostave Žalec, Neža Zagoričnik.

 

Odprtje razstave  likovnih del 29. likovne kolonije bo v Kulturnem domu Polzela  11. oktobra 2019 ob 18.30.

 

Mojca Korošec

 

Oglejte si tudi