Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

9. državno prvenstvo buč velikank - Mozirje

Z devetim državnim prvenstvom za najtežjo slovensko bučo se je 21. septembra v Mozirskem gaju začela razstava, ki je bila  odprta do 6. oktobra. Če že 18 tekmovalcev ni podrlo državnega rekorda, doseženega v Mozirju leta 2016, pod katerega se je podpisal naš član  Janko Lovše iz Velike Ševnice pri Trebnjem s kar 697 kg težko velikanko, pa so ugotovili svetovni rekord za najdaljšo jedilno bučko. 18 vrtnarjev in kmetovalcev je buče velikanke oddalo v pregled skupini sodelavcev Mozirskega gaja in Društva gojiteljev buč velikank. 
V kategoriji najtežjih so se tokrat zopet že tradicionalno proslavili naši člani in sicer Uroš Fifolt iz okolice Novega mesta, in sicer s prvim mestom za 658 kg težko bučo, druga je bila s 631 kg velikanka Martina Jeharta iz Slovenj Gradca, tretje mesto pa je osvojila 578-kilogramska buča
Janka Lovšeta iz Trebnjega. Še vedno rekorder Lovše se je poklonil dozdajšnjim razstavam in pisanemu dogajanju, posvečenemu bučam v Mozirskem gaju, kakršnega ni mogoče zaslediti daleč naokrog. 

Ponosni smo na naše člane, še posebej pa smo ponosni na to, da lahko več tisoč glavi množici obiskovalcem povemo, da je naše društvo z najtežjimi bučami v Sloveniji doma v Oplotnici.

Oglejte si tudi