Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
NED.
25°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje FAM v deževnem Novem mestu

Prav gotovo smo članice društva poslovnih žensk FAM že komaj čakale, da se ponovno srečamo in objamemo, da spoznamo in vidimo nekaj novega.

Na aprilskem srečanju je bilo tudi vreme popolnoma aprilsko. Ko je že kazalo, da bodo sončni žarki zdržali, se je ob prihodu v Novo mesto utrgal oblak. Vendar niti to ni skazilo našega dobrega razpoloženja.

Na Julijini brvi sta nas pričakala arhitekt in vodja Urada za razvoj in prostor dr. Iztok Kovačič in naša tokratna gostiteljica Tomislava Blatnik.

Julijina brv z razglediščem na novomeški mestni predel Breg se nahaja v bližini novomeškega bivališča Prešernove muze Julije Primic in je navezana na večnamensko pot ob Težki vodi. S svojo ekipo jo je sprojektiral eden največjih graditeljev mostov Marjan Pipenbaher, ki se je podpisal tudi pod Štukljevo brv v Irči vasi.

Žal smo zaradi močnega dežja kar pohitele skozi mestno jedro v atrij slikovite in sodobno opremljene Knjižnice Mirana Jarca, kjer nas je pozdravila in nagovorila direktorica občinske uprave doc. dr. Janja Bolta Saje in nam predstavila dosežke dolenjske prestolnice.

Družinsko podjetje EKO GREEN sta nam predstavili Tomislava Blatnik in Sara Blatnik, operativna direktorica podjetja. Povedali sta nama, da se skrivnost uspeha skriva v nenehnem prilagajanju strankam, učenju in vlaganju v zaposlene.


Presenetil nas je podatek, da se na 70 % vseh javnih naročil odzove le en ponudnik. Javna naročila so priložnost, zato se jih ne smemo ustrašiti in izogibati nam je zatrdila izr. prof. dr. Petra Ferk iz Inštituta za javno-zasebno partnerstvo iz Ljubljane

Za imenitno glasbeno razvajanje je poskrbel Podium Brass Kvintet iz Zagreba. Ogledale smo si tudi začasno razstavo hrvaške umetnice Natalie Borčić iz otoka Visa.


Spominsko sobo prvega ravnatelja knjižnice Boga Komelja, po katerem se imenujejo knjižnične posebne zbirke ki hranijo nastarejše, najredkejše in najdragocenejše gradivo knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu ter spominsko sobo igralca Janeza Cesarja z njegovo bogato osebno knjižnico, ki obsega okoli 7.000 knjižnih del nam je razkazala Darja Peperko Golob, vodja Službe za domoznanske djeavnsoti in Posebnih zbirki Boga Komelja.


Polne novih vtisov in znanj smo se odpravile proti Ljubljani. Nestrpno pričakujemo vsa naslednja srečanja.

Tanja Mejak

Oglejte si tudi