Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Akcija markacistov v visokogorju 8.7.2023

Ker je bila naša želja, da bi imeli še kakšno planinsko pot, smo se javili na razpis Planinske zveze in dobili v skrbništvo dve poti v visokogorju in sicer pot Vodnikov dom – Konjsko sedlo in pot Polje –Bohinjska vratca (del poti od Vodnikovega doma proti Krmi). Po ureditvi dokumentacije smo začeli s pripravami za ureditev poti, namreč šlo je za kar zahteven logistični projekt, ker je bilo potrebno znositi precej stvari do Vodnikovega doma in naprej (drog, table, beton ….).

Po vožnji do Pokljuke in triurni hoji do Vodnikovega doma smo začeli urejati pot. Pri domu smo postavili drog in table, ki nas usmerijo na obe naše poti, ki vodijo proti Triglavu oziroma v Pokljuko ali v Krmo.

Zmarkirali smo pot do Konjskega sedla in namestili našo tablo na drog.

Na poti do Bohinjskih vratc pa smo naredili ob steni stopnice za lažji prehod. To pot bomo pa uredili na naslednji akciji, namreč potrebno je postaviti še en drog in table.

Utrujeni in veseli smo šli v dolino, opravljenega je bilo veliko zahtevnega dela.

Akcije se je udeležilo sedem markacistov, pri nošnji materiala pa so nam pomagali še štirje člani našega društva.

Hvala vsakemu, ki je karkoli pomagal pri tej akciji, še posebno pa našima fantoma Maksu Makšetu in Lovru Seliškarju, ki sta nosila cement do koče.

 Golob Pavel


(vir: pd-novomesto.si)

Oglejte si tudi