Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
18°C
JUTRI
27°C
16°C
Oceni objavo

Na slavnostni akademiji podelili nagrade in priznanja za leto 2023

V petek, 5. aprila, je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala tradicionalna slavnostna akademija v počastitev občinskega praznika Mestne občine Novo mesto s podelitvijo nagrad in priznanj za leto 2023. Nagrado Mestne občine Novo mesto za pomembnejše trajne uspehe in prispevek na področju znanstvenoraziskovalne ter inovacijske dejavnosti je prejel prof. dr. Franc Vrečer. Prejemnika Trdinove nagrade sta prof. Jurij Kobe za pomembnejše trajne uspehe na področju urbanizma in arhitekture in Bojan Radovič za uspehe na področju fotografske umetnosti. Grb Mestne občine Novo mesto sta prejela Franci Bratkovič za dolgoletne uspehe na področju gospodarstva ter prispevek k razvoju Mestne občine Novo mesto in celotne regije Jugovzhodne Slovenije in Društvo vinogradnikov Trška gora za dolgoletno uspešno delovanje na področju vinogradniške dejavnosti ter prispevek k turistični promociji območja Trške gore.

Župan Gregor Macedoni je na prireditvi čestital nagrajencem in se jim zahvalil za prispevek k uspešni zgodbi novomeške občine. V nagovoru je izpostavil izstopajoče dosežke minulega leta, kot so nov bazenski kompleks, dve novi brvi, prenovljena Fichtenauovova hiša na Glavnem trgu 2 in cesta med Pangrč Grmom in Gabrjem. Napovedal je nekaj večjih pridobitev v prihodnje, med drugim prenovo mestne tržnice in Narodnega doma, ureditev vaškega centra v Šentpetru in športnega parka Loka.

Kulturni program slavnostne akademije je soustvarjalo Folklorno društvo Kres, ki s skoraj 50-letno tradicijo delovanja velja za eno najboljših folklornih skupin v Sloveniji.

Foto: Robert Kokol – Foto Asja

Oglejte si tudi