Življenje s celiakijo predstavlja velike izzive na vsakem kulinaričnem koraku. Ker te izzive poznamo, bomo na ta »brezglutenski ponedeljek« namenili posebno pozornost pri pripravi in sestavinah vseh jedi. V nedeljo (predhodni dan), bomo po končanem kosilu, kuhinjo temeljito očistili in potem uporabljali le izključno brezglutenska živila za pripravo celotnega ponedeljkovega jedilnika. Tisti, ki niste na brezglutenski dieti, ne boste niti opazili, da bo na ta dan kaj drugače kot sicer, ostalim pa bo zagotovo seglo do srca, da boste lahko tudi v centru Novega mesta deležni varne brezglutenske ponudbe. Dan »vse brez glutena« je plod dobrega sodelovanja z Društvom Celiac.
DNEVNE JEDI od 10. do 14. ure
Piščančji paprikaš, krompir iz ponve
Gobova juha, tiramisu
Rižota s sipo in kalamari
Telečji hrbet v naravnem soku, pršut in gratinirane artičoke
ALA CARTE PONUDBA do 22. ure
Mortadela iz mangulice, burata in oljčno olje Monterosso
Paradižnikova juha s feta sirom
Goveja juha s fritati
Tuna tatar z avokadom in rdečo peso Solata s kvinojo,koromačem, črno kumino, piščancem in špinačo
Goveji tatar, jabolko, kandirana rdeča paprika, hren in topinabur
Hišna »dilca«; sardoni, humus, pašteta, slanina
Losos file s pirejem graha,maslena omaka in korenje, solatka brokolija in cvetače
V škrtocu-file postrvi v nežni česnovi omaki, gomoljasta zelenjava in sotiran krompirček z zelišči
Pražena telečja jetrca s šalotko in pehtranovim žganjem
Polenta s tartufi, lisičkami in cvetačno kremo
Pašta z avokadovim pestom in cvetovi brokolija
Goveji file s pirejem pečene buče in karamelizirana zelenjava
File brancina z zelenjavno tapenado
SLADICE
Tiramisu z borovnicami
Hruškova torta s kokosom in arašidovim karamelom
Jagodna tortica
Čokoladna tortica iz pečice z mangovim sladoledom