Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Občina Središče ob Dravi praznovala 61. letnico svojega delovanja

V soboto smo se predstavniki občine Mislinja udeležili proslave ob 61. letnici delovanja pobratene občine Središče ob Dravi. V naši skupini so bili poleg članov občinskega sveta še predstavniki društev, ki delujejo v naši občini. Domačini so nas gostoljubno sprejeli.
Občina Mislinja se je pred leti pobratilia z eno najvzhodnejših občin naše republike Slovenije, občino Središče ob Dravi. Tako že vrsto let teče plodno sodelovanje, ne le na področju medsebojnega delovanja obeh občin, pač pa tudi v sodelovanju društev iz naše in pobratene občine.

 

To sodelovanje je še najbolj plodno pri obeh turističnih društvih, saj se na naši vsakoletni prireditvi "Pozdrav jeseni" predstavljajo tudi člani njihovega turističnega društva, člani našega društva pa na njihovih prireditvah, kot je praznik buč, Martinova sobota in pustni karneval v Središču ob Dravi.

 

 

Občina Središče ob Dravi je vpeta med vinorodne griče jeruzalemskih goric na severu in reko Dravo na jugu. Nastala je leta 2006 z odcepitvijo od takrat skupne občine Ormož. Šteje 2300 prebivalcev in se razprostira na površini 31 kvadratnih kilometrov. Občino že vrsto let vodi njihov župan Jurij Borko, ki je bil tudi velik prijatelj našega, sedaj že pokojnega župana, Franca Šilaka.

 

Tako kot vsako leto, smo se predstavniki naše občine odpravili na praznovanje njihovega občinskega praznika z avtobusom. Ob prihodu v Središče ob Dravi so nas gostoljubno sprejeli domačini in nas pogostili s kulinaričnimi dobrotami s tega območja.

 

Po uvodnem druženju so na športnem igrišču pred osnovno šolo pripravili demonstracijo traktorske mehanizacije, nato pa smo se odpravili na turistično kmetijo Puklavec, kjer smo se družili s predstavniki njihove občine. Ob lepem sončnem vremenu je bilo druženje prijetno, tako da nam je čas do pričetka njihove proslave ob 61. letnici delovanja kar prehitro minil.

 

Ko smo se vrnili nazaj v Središče ob Dravi smo sodelovali na njihovi proslavi, kjer je imel slavnostni nagovor njihov župan Jurij Borko. Ob tem smo se z minuto molka spominili tudi na preminulega našega župana Franca Šilaka.

 

V zanimivem kulturnem programu je sodelovala njihova godba na pihala in vokalna skupina ženskega pevskega zobra. Podelili so tudi priznanja občine Središče ob Dravi. Najvišje priznanje - zlati grb občine je prejelo njihovo turistično društvo ob 20. letnici delovanja.

 

Po zaključku proslave smo se še nekaj časa družili z domačini v športni dvorani osnovne šole, nato pa se polni lepih vtisov o gostoljubnosti domačinov iz občine Središče ob Dravi vrnili nazaj v Mislinjo.

Oglejte si tudi