Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Srečanje upokojencev občine Mislinja

Društvo upokojencev je eno najštevilčnejših društev v Občini Mislinja. V okviru svoje dejavnosti povezuje upokojence in skrbi za njihovo družabno življenje. Letos so prvič pripravili tudi srečanje na pikniku, ki je bil pri objektih Športno rekreativnega društva Straže.
Predsednik društva Konrad Tržan je pred nekaj leti prevzel vodenje društva. Pod njegovim vodstvom se je delo društva popestrilo. Poleg organiziranih izletov skrbijo za družabno življenje, interesno povezovanje posameznih skupin upokojncev pa tudi za rekreakcijo svojih članov.

 

Skupina rekreativcev vsako leto v poletnih mesecih pripravi nekaj pohodov na manj zahtevna pogorja, v zimskem času pa svojo rekreativno dejavnost usmerijo v redne ure telovadbe in razgibavanja v športnem objektu osnovne šole Mislinja.

 

Prejšnji četrtek so pripravili piknik in srečanje svojih članov na prostorih, ki jih ima v upravljanju Športno rekreativno društvo Straže. Za vse člane so pripravili okusen bograč, nato pa so nadaljevali svoje druženje tudi s športnimi igrami.

 

Skupina iz vrst rekreativcev je ob tej priliki opravila pohod na Paški Kozjak, kjer je na pokopališču pri cerkvi sv. Jošta pokopan nedavno preminuli župan občine Mislinja Franc Šilak. Na njegov grob so položili šopek cvetja in prižgali sveče, saj je bil za časa svojega županovanja tudi velik podpornik dela Društva upokojencev Mislinja.

 

Letošnjega srečanja se je udeležil tudi na novo izvoljeni župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, ki je ob tej priliki tudi pozdravil vse prisotne upokojence in jim obljubil  vsestransko pomoč pri njihovem nadaljnem delovanju.

 

Oglejte si tudi