Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert župnijske Karitas

Župnijska Karitas je v nedeljo pripravila že 5. dobrodelni koncert v dvorani Lopan v Mislinji. Celotni izkupiček tega koncerta je namenjen Osnovni šoli Mislinja za doniranje malic socialno šibkim otrokom.
Župnijska Karitas, ki že vrsto let deluje v župniji Šentilj pod Turjakom, je letos ponovno pripravila dobrodelni koncert v dvorani Lopan Mislinja.

 

Na koncertu so nastopile številne kulturno-umetniške skupine pa tudi učenci osnovne šole Mislinja s svojimi glasbenimi in pevskimi nastopi. Med nastopajočimi so tako nastopili: Babnikova godba, folklorna skupina iz Završ nad Mislinjo, upokojeniški ženski pevski zbor, pevke Lastovke, Klapa Šentilj in še številne druge skupine in posamezniki iz Mislinje in okolice.

 

 

V uvodnem delu koncerta je spregovoril župnik in dekan šentiljske fare Tine Tajnik, nato predsednik župnijske Karitas Jože Urbancl, v imenu občine Mislinje pa je navzoče pozdravil občinski svetnik Marjan Križaj, ki je nadomeščal obolelega župana Franca Šilaka. Dobrodelne prireditve se je udeležil tudi Darko Bračun, generalni tajnik nadškofijske Karitas iz Maribora.

 

Članice Karitas so tudi tokrat pripravile številne dobrote in ročno izdelana novoletna darila. Ves izkupiček od te prodaje in prostovoljnih prispevkov  je bil namenjen socialno šibkim učencem Osnovne šole za doniranje dodatnih programov na šoli. V imenu šole se je na koncertu  vsem darovalcem  zahvalila ravnateljica osnovne šole Mislinja.

 

Na koncu naj omenimo, da je znašal izkupiček te dobrodelne prireditve okrog 1.400 €.

Denar bo vsekakor še kako dobrodošel socialno šibkim učencem na naši osnovni šoli.

 

Organizatorjem prireditve gre priznanje za dobro organizirano prireditev, ki iz leta v leto privablja več obiskovalcev.

Oglejte si tudi