Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Preko 900 pohodnikov v nedeljo na Črnem vrhu

Planinsko društvo Mislinja je tudi letos organiziralo tradicionalni zimski pohod v spomin na dr. Stanka Stoporka. Letošnji pohod je bil že 15. po vrsti, udeležba pohodnikov pa je presegla vsa pričakovanja.
V nedeljo so se že v zgodnjih jutranjih urah  pričele zbirati skupine planincev na parkirišču večnamenskega objekta Lopan v Mislinji. To so bili pohodniki, ki so predhodno najavili, da se bodo letos udeležili 15. tradicionalnega spominskega pohoda na najvišji vrh Pohorja - Črni vrh (1543 m).

 

Prihajali so iz vseh območij Slovenije, tako smo med njimi zasledili veliko število udeležencev iz Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice, Rogaške Slatine pa tudi iz nekaterih krajev Primorske. Letos je pokroviteljstvo nad 15. jubilejnim pohodom prevzela Krka Novo mesto, ki je vsem  vnaprej najavljenim pohodnikom po opravljenem pohodu podarila pohodniške palice in nabrbtnike.

 

Čeprav je bila vremenska napoved za nedeljo dobra pa smo bili na pohodu priča pestrega vremenskega dogajanja. Najprej nas je na začetku poti spremljal mraz, mestoma se nam je občasno pokazalo tudi sonce, proti vrhu pa nas je spremljal močan veter in sneg. Podobne so bile razmere na samem vrhu, zato se je večina pohodnikov po osvojitvi vrha kaj hitro odpravila nazaj v dolino. Res pa je, da smo bili v globokem snegu in zasneženih smrekah priča enkratni zimski idili, ki je spravljala pohodnike v dobro voljo.

 

Letošnjega pohoda se je udeležilo preko 900 pohodnikov (točnega števila ne moremo objaviti, ker se vsi pohodniki niso registrirali na registrirnih mestih). Tistih, ki so predhodno najavili svojo udeležbo je bilo 837. Ti so ob vrnitvi v Mislinjo prejeli obljubljena Krkina darila. Tam je v imenu Občine Mislinja spregovoril tudi občinski svetnik Marjan Križaj, ki je tudi sicer vseskozi sodeloval pri aktivnostih za pripravo in izvedbo te dokaj zahtevne prireditve. Moramo vedeti, da je pri izvedbi pohoda sodelovalo skoraj 50 prostovoljcev iz vrst gasilcev, planincev, GRS, zdravstveno osebje, policisti itd.

 

Ob koncu smo bili vsi zadovoljni z uspešno izvedeno akcijo. Takšne prireditve vsekakor pomenijo tudi zelo odmevno promocijo za našo občino.

 

Razočarani smo le nad neodzivnostjo lokalnih televizijskih postaj, torej Koroške televizije in VTV Velenje, ki se nista odzvali na naš poziv, da bi poročale tudi v njihovih medijih o tem odmevnem dogodku.

 

Je že tako, da so za Koroško televizijo bolj pomembni dogodki, na katerih sodeluje peščica ljudi, odzovejo pa se seveda tudi takrat, ko je organizator prireditve pripravljen krepko plačati njihovo poročanje.

 

Ampak takšnih lokalnih televizij pač ne potrebujemo in so same sebi namen.

Oglejte si tudi