Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Spominsko domoljubna ter športno rekreativna dejavnost častnikov in veteranov

V četrtek, 22.9.2022 smo v Območnem združenju slovenskih častnikov Mislinjske doline skupaj z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Mislinjske doline, organizirali aktivnost s področja spominsko domoljubne ter športno rekreativno in družabne  dejavnosti. 

Izkoristili smo lepo urejeno in kolesarsko stezo po Mislinjski dolin ter organizirali kolesarjenje za naše člane. Aktivnost, smo poimenovali »Kolesarjenje med spominskimi obeležji vojne iz leta 1991«. Zbrali smo se pred spominskim parkom v Šmartnem in s krajšimi postanki odkolesarili do spominskega obeležja v Mislinji. Pri  spominskih obeležjih smo se spomnili dogodkov iz vojne leta 1991 in se poklonili žrtvam te vojne.  

Prav tako smo izpolnili načrtovano sodelovanje s sorodnimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi. V Mislinji se nam je pridružila tudi predstavnica Občine Mislinja.

Pri vračanju smo kolesarili skozi Dovže, kjer smo se zaustavili v objektu Športnega društva Dovže. Ob skupni malici smo se zadržali še na krajšem družabnem srečanju.

Tovrstno dejavnost smo izvedli drugič. Ugotavljamo da se število udeležencev povečuje. Prav tako udeleženci kažejo zadovoljstvo in navdušenje nad dejavnostjo. Zato smo sklenili, da podobna aktivnost postane tradicionalna in jo bomo izvajali tudi v bodoče.

Oglejte si tudi