Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zajtrk z g. županom Mauricijem Humarjem na tradicionalnem slovenskem zajtrku

Župan Mauricij Humar se je na povabilo otrok, strokovnih delavk vrtca in ravnateljice, mag. Nikolaje Munih udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka v OŠ Miren, v enoti vrtca Miren.

 

Slogan letošnjega tradicionalnega zajtrka je: Zajtrk z mlekom  - super dan!

 

Otroci iz skupine Metulji so pričakali župana ob svečano pripravljeni mizi, ki so jo okrasili s čebelicami. Strokovne delavke so ob pomoči dežurnih otrok razdelile zajtrk, ki je bil sestavljen iz rženega kruha, masla, medu, mleka in jabolka.

 

Med obedom je potekal sproščen pogovor o pomenu zdrave hrane, kako ta pride v naš vrtec, kdo vse jo pripravi. Župan se je v sproščenem pogovoru z otroki zelo izkazal in prispeval k prijetnemu in razigranemu vzdušju. Otroci so mu meddrugim povedali, da je zelo pomembno, da uživamo zajtrk saj nam ta da veliko energije za igro in učenje. Župan se je seveda z njimi strinjal.

 

Dogodek je kar prehitro minil. Jezički vseh so bili podmazani z medom in otroci so ob slovesu zapeli pesem o prijateljstvu ter se zahvalili županu za obisk.

 

Župan je v spremstvu pomočnice ravnateljice za vrtce, ge. Ksenije Korče pozdravil tudi ostale otroke in strokovne delavke v enoti. Skupaj z ravnateljico smo sklenili, da bomo tako pomembnega gosta večkrat povabili v našo sredino.


Tekst: Nikolaja Munih in Ksenija Korče

Fotografije: Mojca Šinigoj

 

Oglejte si tudi