Oceni objavo

ZAGOTAVLJANJE VODE ZA NAMAKANJE POLJ IN VRTOV IZ VODOVODNEGA OMREŽJA

ZAGOTAVLJANJE VODE ZA NAMAKANJE POLJ IN VRTOV IZ VODOVODNEGA OMREŽJA

 

Občani ste bili obveščeni, da je bila zaradi okvar in nizkega vodostaja reke Vipave prekinjena oskrba z vodo iz namakalnega sistema Vogršček.

Občina Miren-Kostanjevica bo v sodelovanju z Vodovodi in Kanalizacija Nova Gorica poskušala ublažiti najhujše posledice trenutne dolgotrajne suše in vročinskega vala na način, da bo občanom začasno zagotovljen brezplačen odvzem vode iz vodovodnega sistema Mrzlek na hidrantih na treh lokacijah v Občini.

Te lokacije so:

 

BILJE – Hidrant ob cesti v obrtno cono Bilje 2 (stara Frnaža)

OREHOVLJE – parkirišče levo od vhoda v obrtno cono »Iztok«

MIREN – ob kanalizacijskem črpališču pri novih igralih

 

Na treh hidrantih je voda na razpolago od 28. 7. 2022 dalje.

 

Voda se lahko uporablja izključno za kmetijske namene. Zaradi preprečitve tlačnih udarov na ceveh je potrebno ventile počasi odpirati in zapirati. Presek odvzema je omejen zaradi zagotavljanja zadostnega pritiska v vodooskrbnem omrežju. Dobava se lahko prekine v primeru, da bo voda potrebna za gašenje požara ali v primeru da pritisk v omrežju ne bo več omogočal takšnega načina odvzema.

Občane pozivamo k strpnosti ter potrpežljivosti do drug drugega na lokacijah odvzema. V kolikor bodo razmere dovoljevale in bo za odjem veliko zanimanje bomo za ta namen v naslednjih dneh zagotovili še kakšno dodatno lokacijo.

 

                                                                                                       Občinska uprava občine Miren-Kostanjevica

Oglejte si tudi