Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Uspešno državno prvenstvo za gimnastiko TŠD Orehovlje

Gimnastičarji in gimnastičarke TŠD Orehovlje so se v soboto, 25.2.2023, udeležili državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave v Divači. Tekme se je udeležilo 22 članov društva, ki so nastopili v sedmih kategorijah, vrnili pa so se s štirimi medaljami in dvema diplomama.
Yenny Nemec Almonte (9) je v kategoriji mlajših deklic pometla s konkurenco in postala državna prvakinja.
Maj Dolinar (9) je v kategoriji mlajših dečkov zasedel drugo mesto in tako postal državni podprvak.
Družinski uspeh je dopolnila njegova starejša sestra Lana Dolinar (12), ki je v kategoriji starejših deklic dosegla tretje mesto, tik za njo, na četrtem mestu, pa je pristala Klavdia Mei Petrovčič (13).
Odličnim rezultatom v posamezni konkurenci sta dekleti dodali še ekipno drugo mesto v kategoriji starejših deklic, kjer so se jima na odru za zmagovalce pridružile še druge članice ekipe Lara Komel (12), Neli Gomolj (12), Ariana Martinuč (13) in Luna Tomsič (11).
Z odličnim rezultatom pa je presenetil tudi ciciban Žiga Beguš (7), ki je na svoji prvi tekmi dosegel peto mesto.
Pohvale si seveda zaslužijo tudi ostali tekmovalci, ki so se udeležili tekme in pokazali, da lahko s trdim delom tudi on posegajo po najvišjih mestih.
Gimnastičarje in gimnastičarke TŠD Orehovlje nova preizkušnja čaka že naslednji vikend, ko bo v Renčah potekalo odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave in prva tekma za Pokal Slovenije v isti disciplini.

Oglejte si tudi