Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Ponovno odlični - gimnastika TŠD Orehovlje niza uspeh za uspehom

V soboto, 14.4.2023, je za Bežigradom v Ljubljani potekalo 48. odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave in druga tekma za Pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave. Na tekmi, katere se je udeležilo približno 600 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Srbije in Hrvaške, so gimnastičarji in gimnastičarke TŠD Orehovlje prikazali odlične skoke, domov pa se zopet vrnili z velikim številom medalj.

Mlajše deklice Zoe Petrovčič, Neža Sterle, Neja Grobiša, Iza Lavrenčič, Ema Podbršček in Yenny Nemec Almonte so dosegle tretje mesto v ekipni konkurenci. 
Yenny Nemec Almonte je med posameznicami dosegla drugo mesto.
Starejše deklice Luna Tomsič, Klara Uršič. Ariana Martinuč, Neli Gomolj, Klavdia Mei Petrovčič in Lana Dolinar so zmagale.
Lana Dolinar je dosegla drugo mesto med posameznicami.

Cicibanom in cicibankam so v tednu pred tekmo zagodle poškodbe in bolezni, zato se tekme žal niso udeležili v polni zasedbi, kljub temu pa so se potrudili in posegli po zelo visokih mestih. Loris Močnik je dosegel odlično sedmo mesto.
Finale se je za mišjo dlako izmaknilo Maju Dolinarju, ki je med mlajšimi dečki dosegel 7. mesto, Evan Močnik, ki letos prvič tekmuje v tej kategoriji, pa je tekmo zaključil na 17. mestu.
Posebne pohvale pa si zaslužijo tudi starejše deklice, saj je sedem tekmovalk TŠD Orehovlje (Lana 2., Klavdia Mei 7., Ariana 11., Luna 14., Klara 15., Neli 16. in Lara Komel 17.) tekmo končalo med najboljših 20.
Tekme sta se udeležila tudi naša mladinca Eldar in Pavel, slednji se je uvrstil med dvajseterico.

V drugi tekmi za Pokal Slovenije sta Yenny Nemec Almonte in Lana Dolinar branili vodstvo iz prve tekme v Renčah, kar jima je tudi uspelo, saj sta obe zopet zmagali in obdržali vodstvo v skupnem seštevku v svojih kategorijah. Yenny je konkurentke premagala za skoraj pet točk, Lana pa je po zaostanku treh točk iz predtekmovanja nasprotnice premagala s prednostjo treh točk. 

Tekmovalna sezona se nadaljuje že prihajajočo soboto, 22.4.2023, ko bo v Celju potekalo Državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi, kjer bodo gimnastičarke in gimnastičarji TŠD Orehovlje ciljali na najvišja mesta.

Oglejte si tudi