Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Iz Ljubljane s tremi zlatimi medaljami

S soboto, 13.5.2023, je v Športnem centru Triglav za Bežigradom v Ljubljani potekalo 15. odprto prvenstvo Bežigrada v skokih na veliki prožni ponjavi. Tekme se je udeležilo približno 250 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 društev. TŠD Orehovlje je zastopalo 10 deklet, ki tekmujejo v kategorijah mlajših deklic in starejših deklic, domov pa so odšle s tremi zlatimi medaljami.
Yenny Nemec Almonte je slavila v posamezni konkurenci, potem ko je obe vaji naredila brez napake in drugouvrščeno premagala za štiri točke.
Mlajše deklice v sestavi Neja Grobiša, Zoe Petrovčič, Yenny Nemec Almonte in Ema Podbršček so ekipno tekmo z nekaj napakami zaključile na 4. mestu, kar pa bo za dekleta zagotovo zgolj vzpodbuda pred naslednjo tekmo.
Lana Dolinar je pometla s konkurenco v kategoriji starejših deklic, saj je imela pred zasledovalko več kot pet točk prednosti, dobila je najvišje ocene sodnikov za izvedbo in največ točk za čas leta v kategoriji.
V deseterico pa sta se uvrstili tudi Luna Tomsič (9. mesto) in Lara Komel (10. mesto).
Starejše deklice Neli Gomolj, Lana Dolinar, Lara Komel, Luna Tomsič,
Klavdia Mei Petrovčič in Ariana Martinuč so v ekipni konkurenci zmagale.

Yenny in Lana sta z zmago prevzeli vodilni položaj v skupnem seštevku za Pokal Slovenije 2023 v skokih na veliki prožni ponjavi, vendar ju čaka še veliko dela v jesenskem delu sezone, ko sta na sporedu še tekmi v Celju in Renčah. 

Čestitke vsem dekletom in trenerjem za uspehe.

Oglejte si tudi