Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Špargljev gimnastični četveroboj

V soboto, 27.5.2023, je v sklopu praznika špargljev, ki je pretekli vikned potekal v športnem parku Java v Orehovljah, v Domu krajanov Negovan Nemec v Biljah potekal gimnastični četveroboj po programu Gimnastika za vse. Četveroboja so se poleg domačih deklet iz gimnastične sekcije TŠD Orehovlje udeležile še tekmovalke GGD Nova Gorica, ŠK Twist in ŠD Partizan Sevnica. Vsa dekleta so prikazala vaje na dvovišinski bradlji, gredi, parterju in preskoku, skupna ocena pa je prinesla končne zmagovalke v petih starostnih kategorijah. Iz tribun dvorane si je tekme ogledalo kar lepo število gledalcev, staršev in sorodnikov, ter predstavnik Sokolske zveze Slovenije.
Domače cicibanke (Nika K., Živa K., Emili R. Č., Sara K. in Ramona L.) so se prvič preizkusile na orodju in prikazale odlične vaje, kar jim je prineslo drugo mesto v ekipni konkurenci.
Med posameznicami je Nika Kodela zasedla 4. mesto, Ramona Lemut, za katero je to bila sploh prva tekma, pa 6. mesto.

Mlajše deklice (Neža S., Vita Ž., Ema P., Neja G., in Aida Z.), ki prav tako kot cicibanke še niso tekmovale na orodju, so dosegle tretje mesto med ekipami. 

Starejše deklice (Neli G., Lana D., Ariana M., Lara K., Klavdia Mei P. in Luna T.) so se tekme na orodju udeležile prvič po epidemiji in kljub 4-letnemu premoru premagale ostale ekipe in zmagale.
Posamezno sta na stopničkah stali Klavdia Mei Petrovčič na 2. mestu in Lana Dolinar na 3. mestu. Diplomo pa si je prislužila tudi Luna Tomsič na 6. mestu.

Podelitev najboljšim je potekala v športnem parku Java, kjer je dobitnicam medalje in diplome podelil predsednik Sokolske zveze Slovenije Dušan Gerlovič. Po podelitvi so se tekmovalke vseh društev še malo podružile in odigrale nekaj iger odbojke na mivki, medtem ko so trenerji in starši uživali v dobri hrani in pijači, ki so jo ponujali organizatorji.

Oglejte si tudi