Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Gimnastika TŠD Orehovlje iz Kopra s petimi naslovi državnih prvakinj

V soboto, 25.11.2023, sta na koprski Bonifiki potekali kar dve državni prvenstvi, dopoldan je bil namenjen akrobatiki, popoldan pa TeamGymu. Na tekmah se je predstavilo približno 500 tekmovalcev in tekmovalk iz cele Slovenije, največja konkurenca pa je bila med cicibankami in mlajšimi deklicami, kjer je v vsaki kategoriji tekmovalo skoraj 80 tekmovalk.
Tekme v akrobatiki se je udeležilo 19 gimnastičark in gimnastičarjev TŠD Orehovlje. Cicibanke Sara Komel, Nina Pičulin, Eli Prinčič, Nika Kodela in Emili Černe Rakita so se izkazale na svoji prvi tovrstni tekmi, ekipno so dosegle 9. mesto.
Barve društva so med mlajšimi deklicami zastopale Iza Lavrenčič, Aida Zotti, Neja Grobiša, Ema Podbršček in Yenny Nemec Almonte, med močno konkurenco so tekmo končale na 11. mestu.
Odlično so se izkazali fantje društva, ciciban Jakob Sterle je bil 10., tik za njim pa je pristal
 Loris Močnik na 11. mestu, mlajši deček Maj Dolinar pa si je s 6. mestom prislužil diplomo.
Med starejšimi deklicami je Lana Dolinar postala državna prvakinja v akrobatiki, društven uspeh pa so dopolnile Lara Komel (6.), Neli Gomolj (8.) in Klavdia Mei Petrovčič (9.). Dekleta so skupaj z Luno Tomsič in Klaro Uršič, postala ekipne državne prvakinje.

Po podelitvi nagrad za akrobatiko pa se je začelo državno prvenstvo v TeamGymu, izključno ekipnem tekmovanju. Ekipe se predstavijo na treh orodjih: skupinsko plesno-akrobatsko sestavo na parterju, akrobatskimi vajami na airtracku (tumbling) in skoki z male prožne ponjave preko mize in brez nje.
Tekmovalo je 14 deklet TŠD Orehovlje. V kategoriji trojk TeamGym 2 so Lana Dolinar, Lara Komel, Luna Tomsič, Klavdia Mei Petrovčič in Neli Gomolj postale državne prvakinje.
V kategoriji mini ekip TeamGymko 1 so državne prvakinje postale Yenny Nemec Almonte, Iza Lavrenčič, Evelin Prinčič, Zoe Petrovčič, Ema Podbršček, Neža Sterle in Aida Zotti.
V kategoriji mini ekip TeamGymko 2 pa so državne prvakinje postale Lana Dolinar, Lara Komel, Luna Tomsič, Klavdia Mei Petrovčič, Klara Uršič, Neli Gomolj in Ariana Martinuč.

Po dolgem in napornem tekmovalnem dnevu in mesecu treniranja so se dekleta ob vseh uspehih lahko oddahnila. Vendar pa jih že naslednjo soboto, 2.12.2023, čaka še sklepno dejanje letošnje tekmovalne sezone, ko se bodo v Renčah pomerile v skokih na veliki prožni ponjavi. Upamo na uspešno tekmo fantov in deklet TŠD Orehovlje.    

Oglejte si tudi