Oceni objavo

6. Kras Kros v znamenju italijanov

Na Cerju nad Mirnom se je zbralo 92 tekačev, od tega večina iz Italije, od koder prihajata tudi zmagovalca

Pri Pomniku miru se je na štartu zbralo 94 nastopajočih. Vremenski pogoji so bili idealni za tek po gozdnih stezah in cestah Goriškega dela Krasa. Med udeleženci je bila večina tekačev iz Italije. Proga je bila tokrat dolga 13 km s skupaj 300 metri višinskih vzponov. Razgibano traso, ki sta jo zaznamovala predvsem dva strmejša vzpona in prehod skozi jamo Pečinka, je najhitreje pretekel Italijan Rudy Molinari (Team Aldo Moro Paluzza) s časom 55 min 36 sek. S tri minutnim zaostankom je kot drugi prečkal ciljno črto Giorgio Turel, tretji pa je bil prvi Slovenec, Aleš Žulovec (ni-panike.si). Med ženskami je bila najhitrejša Micaela Mazzuca (G.S. Stella Alpina).

REZULTATI 6. KRAS KROS TRAIL RUN (klik)

Borut Klančič, vodja prireditev Kras Kros o tokratnem dogodku: “Številčnost udeležbe je bila po pričakovanjih, predvsem zaradi termina prireditve. Običajno smo vajeni množičnejše udeležbe. Tokratna atraktivna lokacija osrednjega dela prireditve in seveda trasa z razgledi je navdušila udeležence. Na Cerju ne bo več osrednjega kraja dogodka športnih prireditev Kras Kros. Razlogi se nahajajo predvsem v logistiki, saj tam ni vode, garderob s tuši, pa tudi zaradi rizičnih vremenskih razmer v zimskem obdobju. Po vsej verjetnosti bo štart in cilj naslednjih prireditev Avto moto karting kluba Ales.ca-racing ponovno v Mirnu in to izključno v zimskem obdobju.


Naslednji, 7. Kras Kros Trail Run bo na sporedu najverjetneje januarja 2024. Trenutno se osredotočamo na priprave za gorsko kolesarsko prireditev, 8. Kras Kros MTB, 12.3.2023.

Fotografije letošnje prireditve so objavljene na facebook strani: FOTO 6. Kras kros Trail Run 2022 – facebook (click)

Oglejte si tudi