Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

SIMON RONČEL Z NOVIM SOVOZNIKOM ZAČENJA V AVSTRIJI

Čeprav bodo prva tekmovanja za državno prvenstvo Slovenije na vrsti šele čez dober mesec, pa se avtomobilistična sezona za nekatere člane ŠD Gas Kras pričenja že ta konec tedna. Na prvem rallyju za regijski pokal Mitropa v Avstriji bomo lahko navijali za eno posadko kraškega dirkaškega kolektiva. Simon Rončel je po lanski odlični sezoni tudi tokrat za uvod izbral nastop na avstrijski dirki. Sedel bo še vedno v avtomobilu Peugeot 208 Rally4, zapiske pa mu bo tokrat bral Jakob Markežič. Ta petek in soboto se bosta z ostro konkurenco pomerila tik za mejo, na avstrijskem rallyju Rebenland.

Že lani je Simon Rončel odlično nastopil na tem tekmovanju, zato se je zanj odločil tudi letos. Sicer ga bomo za volanom dirkalnika v letu 2024 videli ne le nekaj rallyjih zaradi pričakovanja sprememb v družini. Tako se bodo njegove prioritete nekoliko spremenile, je povedal pred odhodom na popis proge:

»Letos pač ne bomo uspeli odpeljati cele sezone, le nekaj izbranih dirk. Toliko, da ostanem v stiku z dirkalnikom in v formi. Vseeno pa se bom potrudil po najboljših močeh, da dosežem kar najboljši rezultat in vsaj malo zagrenim življenje tekmecem. Konkurenca je ostra, kar nekaj je tudi znancev z domačih brzincev.«

Zapiske mu bo bral Jakob Markežič. Njegov lanski sovoznik David Kavčič je namreč nabavil svoj tekmovalni avtomobil in se bo posvetil svojemu programu. Simon pa je rešitev našel kar v istem društvu, saj je Jakob, ki sicer sedi ob Martinu Čendaku, izkušen sovoznik z mednarodnimi izkušnjami. Oba sta prepričana, da se bosta hitro ujela. Danes sta že na popisu proge, rally pa se prične jutri, v petek, 15.03., in se zaključi v soboto, 16.03. V razredu Rally4, kjer tekmujejo avtomobili s pogonom na en par koles, je konkurenca ostra in številna, saj je prijavljenih kar 21 posadk.  Rally je letos dolg slabih 305 km, od tega odpade na 16 popolnoma asfaltnih hitrostnih preizkušenj skoraj 162 in pol kilometrov. Zahtevna in dolga dirka, ki se bo pričela v petek, 15.03, ko bo na vrsti prvih 7 hitrostnih preizkušenj. V soboto bo na sporedu še ostalih devet, cilj pa bo okoli 19 ure zvečer. Vsekakor dobro ogrevanje za posadko in tudi navijače.

VK 

Oglejte si tudi