Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

RONČEL IN MARKEŽIČ PETA V AVSTRIJI

Na ciljnem odru po prvem letošnjem nastopu na Rebenland rallyju tik za mejo v Avstriji je bila posadka ŠD Gas Kras Simon Rončel in Jakob Markežič lahko zadovoljna. Dirka je potekala brez resnih težav, tudi posadka, ki je prvič tekmovala skupaj, se je hitro ujela, in rezultat je zelo dober. Še veliko več zadovoljstvo, kot sam končni izid, pa je pustila ugotovitev, da lahko držita ritem z najhitrejšimi v svojem tekmovalnem razredu.

Skoraj 305 km dolg rally, razdeljen na 16 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini več kot 160 km je bil zelo lepa, a zahtevna dirka. Petkov prvi dan je postregel s sedmimi, sobota pa še z devetimi brzinci. Simon Rončel in Jakob Markežič sta prvič sedela skupaj v dirkalniku Peugeot 208 Rally 4, a sta se, oba zelo izkušena, hitro ujela. To je bilo videti tudi na rezultatih. Začela sta previdneje, a nato pritisnila na plin. S tremi zaporednimi 2. mesti sta dan tudi zaključila na tej poziciji z le 12 sekundami zaostanka za najhitrejšo posadko. Drugi dan pa sta morala zaradi neustreznih pnevmatik nekoliko umiriti ritem. Z izidi posameznih HP med četrtim in osmim mestom sta v cilj pripeljala kot peta v konkurenci vozil s pogonom na en par koles, skupno pa sta rally zaključila na 18. mestu.

» Z nastopom sva z Jakobom zelo zadovoljna, še posebej s tistim, kar sva pokazala prvi dan. V soboto nato nisva mogla ohraniti tako visokega ritma, ker za rahlo rosenje najine lanske pnevmatike niso bile primerne, a sva s pametno taktiko pripeljala do cilja  na še vedno zelo dobrem 5. mestu. Ker letos ne bomo peljali celotne sezone v Mitropa pokalu, za zdaj ne morem reči, kdaj bom spet sedel v dirkalnik.« 

 

VK

Oglejte si tudi