Oceni objavo

Ponovno imenovani za prostovoljcem prijazno občino

Slovenska filantropija je Občini Miren - Kostanjevica ponovno podelila naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Naziv so prvič prejeli lani.

Že od leta 2014 Slovenska filantropija vsako leto podeljuje naziv občinam za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin. Opredelitev naziva za Občino Miren - Kostanjevica pa se letos glasi: Za sofinanciranje prostovoljskih organizacij, za zagotavljanje pogojev za delovanje organizacij, za pomoč pri izvajanju in promociji nacionalnih in lokalnih prostovoljskih aktivnosti, za zahvalo prostovoljcem in organizacijam.

To je za občino pomembno priznanje in nagrada za trud, ki ga vlaga v podporo prostovoljskim organizacijam. Župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar se zaveda, koliko truda, dela in prostega časa prostovoljci in prostovoljska društva namenijo pomoči drugim. »Da jih kot občina pri tem plemenitem delu podpiramo in jim omogočamo osnovne pogoje za delo, je najmanj kar lahko naredimo. Vesel sem tudi, da je v naši občini prostovoljstvo zelo razširjeno in se v tem duhu vzgaja že osnovnošolce. Le tako, s čutom za sočloveka bomo lahko rasli kot družba. Ključno je, da znamo prepoznati, kdaj nekdo potrebuje pomoč, bližino, toplo dlan ali le malo našega časa za sproščen pogovor. Če bomo kot družba živeli drug z drugim in v tem duhu vzgajali tudi mlajše generacije, potem bomo vsi veliko pridobili,« je sklenil župan Mauricij Humar.

Slovenska filantropija je naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno podelila 34 slovenskim občinam, prvič pa je naziv pridobilo sedem občin.

Oglejte si tudi