Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Korak za korakom do sreče

Dobri mož sv. Miklavž je tudi letos obiskal brezdomce v Novi Gorici. Želel jih je opogumiti s pohvalo in spodbuditi k vztrajnosti za dobra dejanja. To je storil s kratko igrico Korak za korakom do sreče.

Pojavijo se trije angeli, ki preverjajo, kako je pri brezdomcih, da bodo lahko poročali Miklavžu, ki jih bo kmalu obiskal. Angeli sprašujejo brezdomce, če so kaj pridni, če ubogajo prostovoljce, če hodijo na večerje in se držijo reda in tudi če kaj pomagajo, se udeležujejo delovnih akcij in skupnega piknika na Mirenskem gradu.

Vmes se vmešajo tudi hudiči, ki bi radi izničili dobra dejanja in izpostavili slabosti. Angeli jih preglasijo z močno pohvalo brezdomcev, da so opazili veliko dobrih stvari: pripravljenost pomagati pri pripravi za večerjo in pospraviti po večerji, njihovo molitev pred jedjo, da se odzivajo na delovne akcije in piknike – tako je marsikomu dan polepšan z dobrim delom.

To so mali koraki do sreče. Treba je le vztrajati, verjeti onemu drugemu glasu, ki pravi: VZTRAJAJ IN BO ŠLO! PROSTOVOLJCI TE IMAJO RADI, VERJAMEJO VATE IN ŽELIJO, DA BI BIL SREČEN!

Za tem se pojavi še lepo oblečen sv. Miklavž s škofovsko kapo in palico. S seboj prinese darila za prav vsakega brezdomca. Iz svoje knjige vsakemu prebere svoja pohvalna opažanja, ga spodbuja za dobro še naprej. S pomočjo angelov vsakemu izroči darilo.

 

Oglejte si tudi