Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Dan družine

23. decembra so Popoldnevi na Gradu zgledali malo drugače... Ni bilo učenja in pisanja domačih nalog, ampak smo povabili družine otrok, da bi že pred božičem skupaj praznovali.
Najprej smo se predstavili, povedali h kateri družini spadamo in se nato ob igrici Hitro spremeni gibe malo sprostili in razgibali. Potem smo si podelili naše predstave o tem, kako naj bi božič zgledal. Velikokrat imamo namreč v glavi to, da mora biti za praznike vse pospravljeno in čisto, večerja mora biti nekaj posebnega, nakupiti moramo darila itd. Vse to brezglavo hitenje in sekiranje pa nam po navadi zamegli pravo bistvo božiča - rodi se Odrešenik, ki nas neskončno ljubi in želi, da bi kot družina bili zares skupaj, da bi bili povezani in bi nam to bilo dovolj, tudi če ni vse tako, kot smo si zamislili. Zato smo prostovoljci pripravili posebne delavnice, v katerih si je vsaka družina izdelala "praznično kolo želja". Njegov namen je bil, da se družina skupaj pogovori kaj si želi, da bi skupaj počeli. To so potem tudi zapisali na to kolo. Na sredini kolesa je kazalec, ki ga potem vsak dan zavrtijo in si za to željo, na katero kazalec pokaže, skušajo tisti dan vzeti čas in jo skupaj uresničiti.

Med izdelovanjem "kolesa želja" je bilo v družinah prav prijetno vzdušje in ko so bila končana, smo si med seboj podelili kaj smo nanje napisali in katero željo s kolesa si najbolj želimo. Večer smo zaključili z druženjem ob postavljanju jaslic v cerkvi, drugi pa so ostali v mladinskih prostorih in se igrali.

Oglejte si tudi