Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Promocija v oddaji Dobro jutro

V petek 29. aprila je oddaja Dobro jutro zasijala v živahnih pomladnih barvah Miren Krasa in ponudila gledalcem polno merico prijetne energije predstavnic Društva žena Miren – Orehovlje in Društva žena Žbrinca iz Opatjega sela. K odlični promociji dveh največjih prireditev v občini Miren – Kostanjevica, Prvomajskega srečanja v Opatjem selu in Praznika špargljev v Orehovljah, za katero so poskrbele razigrane dame, je noto odličnosti dodala kuharska mojstrica Katjuša Batistič iz Gostilne Bric.

Tik pred prvomajskimi prazniki smo dobili priložnost, da širšo slovensko javnost povabimo 1. 5. 2022 v Opatje selo, med 27. in 29. 5, pa v Orehovlje na dogajanje, s katerim bomo obeležili okrogli obletnici prve izvedbe obeh praznikov v letu 1972.

Studio RTV Slovenija je bil na trenutke premajhen za paleto izdelkov in pridelkov, s katerimi sta obe društvi podprli povabilo in izkazali dobrodošlico obiskovalcem.

Škoda, da v  eter ni bilo mogoče poslati vonjev po črnem rižu s šparglji in slastnih palačinkah s špargljevim nadevom, s katerimi je Katjuša Batistič razorožila snemalno ekipo.

Žene iz Društva žena Miren – Orehovlje, Gordana Vičič, Silva Boštjančič in Tanja Bizjak, so pred kamero postavile nekaj najbolj tipičnih domačih jedi iz špargljev, okisanih špargljev z jajci in špargljev s polento, navdušile pa z dvema verzijama špargljeve rolade, kot predhodnicama »največje rolade iz špargljev na svetu,« s katero bomo v nedeljo 29. 5. 2022 v Orehovski javi lovili Guinnessov rekord. Voditeljico Sabino Francek Ivović so povsem očarale s svojimi opravami.

Žbrince iz Opatjega sela, Cirila Marušič, Vilma Pahor in Jožica Ferfolja, so pokazale spretnosti izdelave rdečih nageljnov iz krep papirja, ki jih pridno pripravljajo že nekaj mesecev in jih bodo 1. 5. 2022 podarile obiskovalcem Opatjega sela v spomin na 50-letnico in kot povabilo, da Miren Kras obiščejo tudi druge dni v letu! Predstavile so zgodbo »Opajskih pravc« in povabile na Opajske večere, ki bodo po dveh letih premora ponovno ponudili pestro kulturno dogajanje vse do konca poletja!

Iz prvomajskega prizorišča so se v oddajo vključili trije »mušketirji«, župan Občine Miren – Kostanjevica, Mauricij Humar, Zlatko Marušič in predsednik KS Opatje selo Mirjan Pahor in z javnostjo podelili nekaj spominov na pretekle veličastne predstave, predvsem pa povabili na letošnji slavnostni dogodek z zares bogatim programom.

Direktorica Turizma Miren – Kostanjevica, mag Ariana B. Suhadolnik, je izpostavila Krasno kuhinjo in trajnostno vizijo destinacije, predvsem pa se je zahvalila soorganizatorjem obeh prireditev, posebej Turistično-športnemu društvu Orehovlje in KS Opatje selo za odlično sodelovanje in sestavo bogatega programa obeh majskih prireditev.

Z iskrenostjo, prijaznostjo in pristnim gostoljubjem živahnih dam, pisano dekoracijo iz belih, zelenih in vijoličnih špargljev ter slastnimi kulinaričnimi dobrotami izpod Katjušine kuhalnice, smo gledalcem ponudili del edinstvene zgodbe Miren Krasa in jih povabili na dolgo pričakovano druženje ob vrhunskih glasbenih poslasticah, zabavi za otroke, športnih in izobraževalnih vsebinah ter enogastronomskem razvajanju v Opatjem selu in v Orehovski javi!

Prispevek si lahko ogledate na povezavi (na 50:20 s).

Več o dogodku 1. maj Opatje selo >>

Mag. Ariana B. Suhadolnik

Turizem Miren – Kostanjevica

Oglejte si tudi