Oceni objavo

Pomnik miru na Cerju je druga najlepša izletniška točka v Sloveniji

Turistična zveza Slovenije je na Dnevih slovenskega turizma v Laškem podelila priznanja v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022, kjer je v kategoriji Izletniška točka Pomnik miru na Cerju osvojil drugo mesto.

Natečaj, ki je letos potekal na temo Kjer je zdravje doma, ima že dolgo tradicijo. Najlepšo izletniško točko, ki predstavlja posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlet in nosi sporočilo, pa so letos izbirali prvič. Za priznanje se je potegovalo 37 izletniških točk.

Župan Občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar, ki je ponosno prevzel priznanje, je ob tem povedal: »Veseli smo priznanja in dejstva, da je Pomnik prepričal tudi komisijo – tako kot naše obiskovalce – z mogočno arhitekturo, prostranimi razgledi, bogato in zanimivo vsebino predstavljenih zbirk, digitalnimi rešitvami, ki so na voljo obiskovalcem, trajnostno vizijo in drugimi posebnostmi, ki ga delajo edinstvenega. To nam daje dodatno potrditev, da so napori, ki jih z javnim zavodom za Turizem Miren - Kras vlagamo v krepitev ponudbe in organizacijo dogodkov v Pomniku prava pot, ki še popestri ponudbo destinacije Miren Kras. Z obnovo pogorelega gozda okrog Pomnika pa bomo poskrbeli tudi za trajnostni vidik.«


Oglejte si tudi