Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pomnik miru gostil župane in gospodarstvenike Goriške

Srečanje gospodarstvenikov z župani, ki se je odvilo na Cerju 12.2.2020 v organizaciji GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, je bilo namenjeno osvetlitvi ukrepov na področju gospodarstva, ki jih načrtujejo občine in na drugi strani predstavitvi pričakovanj gospodarstva.

 

Severno Primorska gospodarska zbornica igra pomembno povezovalno vlogo med predstavniki gospodarstva in ostalimi deležniki na območju severnoprimorske. 

Je edina zbornica, ki lahko suvereno in reprezentativno zastopa interese subjektov celotne regije in sicer velikih, srednjih, malih in mikro podjetij. 

 

Direktorica, mag. Nevenka Volk Rožič je na srečanju poudarila, da je pomembna naloga zbornice skrb, da poslovni subjekti delujejo v takem poslovnem okolju, ki spodbuja rast in razvoj in jim omogoča, da vsi, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo, lahko ustvarjajo nova, kvalitetna delovna mesta. Župani so zagotovo pomembni akterji pri oblikovanju poslovnega okolja in vplivajo na to, da so pogoji za razvoj gospodarstva znotraj njihovih meja taki, da stimulirajo in podpirajo razvoj poslovnih subjektov. 

 

Na prvem od niza srečanj, ki jih bo GZS Severno Primorske organizirala v prihodnjih mesecih, so sodelovali župani občin Ajdovščina, Miren-Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Vipava.

 

»Primarna skrb je stalno izboljševanje poslovnega okolja, zato smo prepričani, da lahko s skupnimi aktivnostmi pomembno prispevamo, da bodo podjetja v prihodnje še uspešnejša,« je svoje misli v uvodnem nagovoru strnila Rožič Volkova.

 

Župani so uvodoma predstavili načrtovane ukrepe za izboljšanje poslovnega okolja v aktualnem mandatu, predstavniki gospodarstva pa so imeli možnost, da jih seznanijo z njihovimi pričakovanji in izzivi, ki jim otežujejo rast in razvoj.

 

Velika udeležba na dogodku in več kot 2 urna debata sta pokazali, da je za dobro načrtovanje ukrepov, ki so namenjeni spodbujanju razvoja gospodarstva na ravni občin, nujno sodelovanje, komunikacija in pravočasno usklajevanje županov s predlogi in pričakovanji gospodarstva.

 

Le z dobrim sodelovanjem med gospodarstvom in lokalnimi skupnostmi lahko uspešno premagujemo ovire na poti do skupnega cilja, da bo gospodarstvo celotne regije delovalo v spodbudnem poslovnem okolju. 

 

Srečanju v konferenčni dvorani Pomnika miru je sledilo srečanje predstavnikov gospodarstva z župani iz občin Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin.

Oglejte si tudi