Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

OCENJEVANJE ŠKODE NA STVAREH ZARADI POSLEDIC NEURJA

 

OCENJEVANJE ŠKODE NA STVAREH ZARADI POSLEDIC NEURJA

 

V skladu s sklepom Ministrstva za obrambo, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, št. 844-27/2023-85-DGZR, bo Občina Miren-Kostanjevica pričela z ocenjevanjem oz. popisom škode na stvareh zaradi neurja med 17. in 25. julijem 2023.

 

Zbira se vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oz. infrastrukturi in vodotokih v občinah. Škodo na stvareh se bo ocenjevalo na naslednjih obrazcih:

-      Obrazec 1: Kmetijska zemljišča (sem NE SPADA škoda na kmetijskih pridelkih, ampak škoda kot npr. nanosi mulja na zemljišče po poplavi, plazovitost zemljišča ipd. V kolikor bo Občina s strani Uprave RS za zaščito in reševanje v prihodnje dobila poziv na ocenjevanje škode na  kmetijskih pridelkih, bo o tem občane pravočasno obvestila s plakati in objavo na spletni strani)

-      Obrazec 3: Uničen objekt

-      Obrazec 4: Delna škoda na objektih

-      Obrazec 5: Gradbeno inženirska infrastruktura (transportna infrastruktura, industrijski cevovodi, vodni objekti in drugo)

 

Obrazce izpolnite in jim priložite fotografije, iz katerih je razvidna nastala škoda in morebitna druga dokazila (npr. predračuni, računi itd.)

 

Obrazci so dostopni na občinski spletni strani, na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, lahko pa jih dvignete tudi na sedežu občine.

 

Izpolnjene obrazce dostavite na naslov Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren. Rok za dostavo vlog je do ponedeljka, 21. 8. 2023 do 15. ure.

Občane obveščamo, da Občina zbira in popisuje škodo na podlagi prispelih vlog oškodovancev. Odločitev o tem, ali bo kasneje prišlo do morebitnih povračil škod pa je na strani drugih pristojnih organov RS.

 

Oglejte si tudi