Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vaški praznik sv. Vida na Vojščici

Junij je za Vojščico aktiven mesec, saj je dogajanja veliko. V soboto, 17. 6. 2023, smo na Vojščici že tradicionalno organizirali vaški praznik Sv. Vida, vikend kasneje pa še Vojščički turnir n’ mivki.

Vaški praznik je bil zabaven in dinamičen! Vaščani so svoje spretnosti preizkušali preko iger s storži, zato smo igre poimenovali kar “Čüšarkoigre”. “Čüšarek” je namreč nova vaška skovanka za storž ali češarek. Na igrah se je pomerilo šest ekip, ki so jih sestavljali mladi in starejši vaščani. Pomerili so se v pometanju, podajanju, lovljenju in zlaganju storžev. 


Za popestritev dogajanja je Krajevna skupnost organizirala tombolo, zmagovalci pa so si priigrali 5 litrov “t’ bujšga” vina, kolo sira in, kot se spodobi, pršut. Sledilo je metanje podkev, ki je trajalo dolgo v noč. Večer so nam glasbeno obarvali Rujni muzikanti, zasedba iz zamejstva, ki je vse obiskovalce spravila na plesišče!


Za nami je še en prijeten vaški praznik, ki smo ga uspešno izpeljali v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Vojščica. Veseli smo, da ste ga soustvarjali z nami!

Fotografija: Ožbej Černe

Oglejte si tudi