Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

Prizorišče Kal je ponovno zažarelo, kot 30 let nazaj

Uspelo nam je vrniti pravo rock vzdušje na prizorišče Kal na Vojščici! Koncert skupin Šank Rock, Jet Black Diamonds in DJ Riki je mnogim obudil spomine na zlati čas Kala, ko se je tu žuralo in plesalo vsak vikend.
Na tem odru so zrasle legendarne skupine kot so California, Šank Rock, Avtomobili, Parni Valjak, Miran Rudan, Martin Krpan in mnoge druge. Ljudje so prihajali od blizu in daleč, na kolesih, motorjih ter celo traktorjih, če je bilo treba. Bilo je preprosto, a nepozabno.

V društvu smo se pozanimali, kdaj so se v Kalu prvič odvijali plesi. Po navedbah vaščanov segajo plesi na to prizorišče že kar 70 let nazaj. Plošča za ples je bila takrat velika le dobrih 16m2 in ograjena z ograjo, saj si moral plačati, če si želel plesati. Igrala je “pleh” muzika in veselje je bilo nepopisno. V osemdesetih so dogodke v Kalu nadgradili in organizirali prve rock koncerte.

Ker letos beležimo 70. obletico delovanja prizorišča Kal in 40. obletnico obstoja skupine Šank Rock, smo to priložnost izkoristili in naredili časovni stroj.

Bilo nas je 950 in Kal je kar pokal od dobre energije, nostalgije in rock glasbe. Bilo je neponovljivo! Vseh 43 članov društva ŠKTD Farjovca se vsem obiskovalcem zahvaljuje za obisk in izkazano podporo. Pohvale, ki smo jih prejeli, so se nas dotaknile in dale še večji zagon za nove dogodke. Vi ste naše gorivo za organizacijo še več takih dogodkov!

Zahvaljujemo se tudi našim sponzorjem – Radio Robin d.o.o., Tri.D plus d.o.o., Mako d.o.o., B-MONT d.o.o. in BUF Electrical Automation Engineering d.o.o. Brez vas to ne bi bilo mogoče.

Hvala, ker ste bili del tega nepozabnega nostalgičnega večera. Veselimo se naslednjega srečanja!

Oglejte si tudi