Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Projekt Living Learning Lab na potovanju po Krasu

Zadnji teden v juniju smo sodelovali v prav posebnem premiernem projektu, ki združuje odgovorne popotnike in mlade ustvarjalce sprememb, katerih cilj je revitalizacija podeželskih in perifernih skupnosti. 

Ekipa in udeleženci dogodka so preživeli pet navdihujočih dni, polnih utrinkov iz raziskovanja regije, povezovanja popotništva in izobraževanja, razumevanja edinstvenih izzivov in priložnosti skozi oči trajnostnega razvoja in revitalizacije podeželja.

Sodelovalo je dvanajst lokalnih ponudnikov, ki so delili neprecenljive vpoglede v svoje življenje, lokalne izzive in vizijo za prihodnost. V sklopu dogodka so bile organizirane odprte razprave, dogodki za mlade in mreženja med domačini in udeleženci, z namenom poglabljanja medkulturnega razumevanja in vzpostavljanja novih prijateljstev.

Kot aktivno društvo smo udeležencem želeli približati način druženja pri nas. Zbrali smo se v Športnem parku Dolina, kjer smo odigrali nekaj “partij” odbojke na mivki in se podružili ob zvokih kitare ter si izmenjali ideje, kako pristopiti do revitalizacije podeželskih skupnosti. 

Dogodek je bil izveden ob podpori občine Miren-Kostanjevica, ŠTKD Farjovca in Zavoda za turizem Miren Kras.

Oglejte si tudi