Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Spomladanski izlet "Tri jezera in Logarska dolina"

V soboto 11.5.2013 je društvo upokojencev Bilje organiziralo izlet med jezera, visoke vršace in prelepo Logarsko dolino.

 V soboto 11.5.2013 je društvo upokojencev Bilje organiziralo izlet med jezera, visoke vršace in prelepo Logarsko dolino. Izleta se je udeležilo 47 upokojencev.

Iz Bilj nas je popeljal avtobus mimo Ljubljane in Kranja v ravnino, ki jo je ustvarila reka Sava. Postanek je bil v vasici Zbilje, kjer je znano Zbiljsko jezero. Tu je čudovita narava, ki nudi obiskovalcu sprehod ob jezeru ali sprehod čez most, ki povezuje Zbilje z vasico Valburga. Na jezeru se odvijajo tudi vodni športi.   

Pot se je nadaljevala do ene najmanjših občin v Sloveniji to je Preddvor, kjer je bil tudi krajši postanek. Sprehodili smo se do jezera Črnava pri hotelu Bor in okolici gradu Hrib, ki leži na hribčku med reko Kokro in umetnim jezerom Črnava in ga bogati prekrasen park, katerega posebnost je jesenov drevored oz. poročni drevored.

Sledila je pot do Planšarskega jezera na Jezerskem. Tu se vsako leto odvija »ovčarski bal«. Jezersko je znano kot naravno klimatsko zdravilišče. V prijetnem gostišču nas je čakalo kosilo.

Nadaljevali smo pot čez Jezerski vrh in čez Pavličevo sedlo v Logarsko dolino bogato z naravnimi znamenitostmi. Ob postanku smo se vzpeli do Slapa Rinke. V povratku proti domu smo si ogledali tudi muzej v Centru Rinka v Solčavi.

V večernih urah smo prispeli domov, veseli, zadovoljni in polni lepih vtisov.

 

   Zapisala: Karla Žnidaršič in Anda Orel       

I

Oglejte si tudi