Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pohod Društva Simon Jenko ob hladni polni luni

Pohod Društva Simon Jenko ob "hladni" polni luni je spremljal zimski hlad, ki ga je "napovedala" že luna, a obenem tudi čudovito sončno vreme, ki se je zaokrožilo v čaroben večer. Burja, ki je še dan prej neusmiljeno brila, se je ustavila in sprehod je bil kljub hladu prijeten.
Popestrili smo si ga z zgodbami iz narave, ki nam jih je tokrat pripovedoval Vladimir Segalla, ki si je skozi svojo radoznalost, pa tudi skozi svojo profesionalno delo, ob katerem je naslikal vrsto cvetlic, pridobil bogato znanje o botaniki. Pa ne le o tem, tudi o kamninah ter drugih procesih v naravi. Tako smo si tokrat ogledali, kje rastejo koprivovci ter čemu služijo, spoznali lastnosti kremena in kje v okolici ga najdemo ter prisluhnili lastnostim šakalov in si izmenjali naše izkušnje z njimi. Slednje se je dogajalo, ko se je že spuščal večer in je nastopila ura, ko se ti "sorodniki" domačih psov, ki so
sicer izjemno koristne živali za prebivalstvo, saj se večinoma prehranjujejo z mrhovino in poljskimi glodavci, s svojimi jokajočimi glasovi oglašajo iz obronkov vasi. Seveda pa so se skozi prijeten in nenaporen sprehod tkale še stevilne druge zgodbe in pogovori. 
Pohod je potekal v prijetnem vdušju in se tako tudi zaključil - s toplim kuhančkom in drugimi okrepčili v gostoljubni kleti Kujtnove domačije.

Oglejte si tudi