Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

ŠD GAS KRAS S IZJEMNIM IZKUPIČKOM V VELENJU

Vse štiri posadke ŠD Gas Kras, ki so prišle na štart 38. Rallyja Velenje minuli konec tedna, so prispele tudi do cilja. In to izjemno uspešno, zato lahko dirko ocenimo kot enega največjih rezultatskih uspehov društva s sedežem v občini Miren-Kostanjevica. Domov so fantje in dekleta prinesli kup pokalov za zmago, drugo in tri tretja mesta v posameznih konkurencah DP Slovenije, dve uvrstitvi v najhitrejšo deseterico na rallyju in odličen rezultat v pokalu Mitropa!

Kar dve posadki sta zahteven rally zaključili z uvrstitvijo med prvih deset v generalni razvrstitvi. Simon Rončel in David Kavčič sta bila deveta, le mesto za njima pa sta v cilj pripeljala Janko Čebron in Andrej Kavčič. Prva dva sta s svojim Peugeotom 208 Rally4 poleg tega zasedla še drugo mesto v Diviziji 2 ter bila četrta v pokalu Mitropa skupno. K temu moramo dodati, da je bila v tem regijskem tekmovanju v konkurenci vozil s pogonom na en par koles pred njima le ena posadka, ki se je morala za zmago izjemno potruditi. Simon in David sta namreč na posameznih HP nanizala praktično identične čase kot zmagovalca. Končno sta rally brez tehničnih težav odpeljala tudi Janko in Andrej. Njun Mitsubishi Lancer sicer za sam vrh ni konkurenčen, a je deloval, kot je treba, in rezultat ni izostal. V konkurenci DP Slovenije pa je to pomenilo še skupno šesto in sedmo mesto.

V najmanjši Diviziji 1 sta Domen in Klara Slejko (Opel Adam cup) tudi na drugi dirki zapored upravičila vlogo favoritov in suvereno slavila. Sedemkrat sta bila najhitrejša in le na dveh hitrostnih preizkušnjah sta vpisala drugi čas, kar je še nekoliko bolj impresivna dominanca, kot sta jo prikazala na prvem rallyju v Vipavski dolini. Če smo lani ugotovili, da znata biti brat in sestra zelo hitra, pa letos kažeta še ustrezno zrelost in mirnost. Brez sence dvoma postajata vrhunska posadka in, če ne bo nagajala tehnika, e že konec maja jasno, kdo je v najmanjši skupini dirkalnikov najhitrejši. Oba, tako Domen med vozniki, kot Klara med sovozniki, pa sta bila tudi tretja v mladinski konkurenci do 25 let starosti.

Za piko na i celotne zgodbe pa sta poskrbela Ambrož Kavs in Chris Kobal, tudi onadva za volanom Peugeota 208 Rally4. Divizija 2 DP Slovenije slovi po izjemni konkurenci in kar dolga vrsta posadk lahko resno računa na boj za zmagovalni oder. Ambrož in Chris sta obljubila, da bosta skušala vsaj ponoviti vožnje in rezultat s prvega letošnjega rallyja. Toda presegla sta vsa pričakovanja, gotovo tudi svoja, in na svojem šele četrtem rallyju osvojila tretje mesto! Res, da sta izkoristila težave in napake sicer hitrejših tekmecev, toda tudi sama sta doživljala svoje trenutke na zahtevnih hitrostnih preizkušnjah velenjskega rallyja. A je bilo veselje v cilju zelo zasluženo in neverjetna spodbuda za naprej. Lahko samo navdušeno zaploskamo: bravo!

Rally v Velenju, ki je z 38. izvedbo postal avtomobilska dirka z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, je arhiviran, in pogledi članov ŠD Gas Kras so že usmerjeni naprej. Sezona se je šele dobro razplamtela in različne dirke si sledijo skorajda iz tedna v teden. Poletje bo vroče.

VK    

Oglejte si tudi